Бојовић: Бити Црногорац увијек је значило бити најчистији Србин

Бојовић: Бити Црногорац увијек је значило бити најчистији Србин

Вишедневна оркестрирана кампања и хистерична реакција плаћених режимских аналитичара и медија на изјаву Николе Селаковића да је Црна Гора класична српска држава, само потврђује колико је заправо од стране Генералног секретара предсједника Србије саопштено нешто чега је дубоко свјесна убједљива већина православаца у Црној Гори, а што очигледно не одговара овој однарођеној власти, оцијенио је Владислав Бојовић, члан предсједништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта.

„Генерални секретар предсједника Србије саопштио је само истину и неспорну историјску чињеницу. Бити Црногорац увијек је значило бити најчистији Србин. Такво осјећање су код себе имали, поносили се њиме и јавно га исказивали и Владика Данило и Петар I Петровић Његош и Петар II Петровић Његош и краљ Никола…, дакле сви они који су кроз вјекове стварали Црну Гору“, истиче Бојовић и додаје:

„О чврстој утемељености и исправности оваквог става говори и попис становништва из времена Краљевине Црне Горе када се 94,38% становништва изјаснило да су Срби. Такође, у Земљопису Краљевина Црне Горе пише: „У Црној Гори живе све сами и чисти Срби, који говоре српским језиком, а има их око 300 000. Већина су православне вјере, а има нешто римокатоличке и мухамеданске вјере, али треба знати да смо сви српског поријекла и српске народности“. У Закону о народнијем школама из времена Књажевине Црне Горе стоји да су се у основним школама у то вријеме учили следећи предмети: 1. наука хришћанска, 2. српска историја, 3. српски језик“.

Бојовић наглашава да нажалост, видимо сада како ова у корупцији и криминалу огрезла власт покушава да направи некаквог новог Црногорца који заправо не би био Црногорац какви су наши преци били, већ Монтенегрин коме ће основна одредница бити да је антисрбин и који у крајњем треба да направи отклон и од православља. Такав Монтенегрин, који не би имао никакве везе са својим прецима Црногорцима и изворном Црном Горим, требало би да легитимише пљачку и заокруживање пројекта претварања Црне Горе у приватну државу од стране неколико појединаца.

„Такав Монтенегрин би требало да легитимише и отимачину цркава и манастира вјековној, канонској и државотворној Српској православној цркви у Црној Гори, а онда и да подржи њено укидање, што би створило услове и за гашење православља на овим просторима“, рекао је Бојовић и закључио:

„Како видимо, исти ти плаћени аналитичари и медији који се сада утркују да нападну и оптуже Николу Селаковића због изречене истине, сматрали су коректним понашањем када је ова власт признала лажну државу Косово, или када је ова власт гласала да православне светиње на Косову и Метохији припадну на управљање Албанцима, или када је ова власт гласала да лажна држава Косово буде чланица ИНТЕРПОЛ-а, или када је послала официра војске Црне Горе на прославу злочиначке акције Олуја… Никола Селаковић је саопштио истину о историјском бићу Црне Горе, док се већ годинама води доследно непријатељска политика власти у Црној Гори према држави Србији и српском народу. То су неупоредиве категорије које говоре о политичком лицемјерју актуелног режима у Црној Гори. Ако власт у Црној Гори настави са оваквом политиком и ако спроведе сваки свој наум, биће угрожена не само православна Црна Гора, већ ће бити угрожен и сам опстанак Црне Горе“.