Бојовић и Бирјуков договорили чвршћу сарадњу

Бојовић и Бирјуков договорили чвршћу сарадњу

Потпредсједник Демократске хародне партије Драган Бојовић састао се данас у Москви чланом Предсједништва руске партије Родина Фјодором Бирјуковим и том приликом разговарали су о интензивирању сарадње између ове двије партије.

Посебно су се осврнули на потребу сарадње у области образовања и размјене студената, како би се спријечили негативни ефекти антируске политике режима Мила Ђукановића. Истакнута је неопходност међудржавне економске сарадње, не само у сфери туризма већ и у другим областима попут пољопривреде, енергетике и информационих технологија, које су последњих година у Русији забиљежиле значајан развој„, наводи се у саопштењу.

Бојовић је Бирјуковом пренио поздраве предсједника ДНП-а, Милана Кнежевића, који је због политички монтираног процеса спријечен да путује у Русију, а након последње скандалозне одлуке политички инструисаног судства и да напусти територију Подгорице.

У име ДНП-а Бојовић је колеги уручио пригодне поклоне, икону Св. Василија Острошког и књигу о овом српском православном светитељу Чудотворцу, на руском језику.