Јуче се Даниловград нашао под десантом и блокадом специјалних јединица само зато што је  отварању тржног центра „Воли“ присуствовао предсједник „свих грађана“ Мило Ђукановић. А грађанима Црне Горе је јасно у каквом стању је наша привреда кад предсједник државе има потребу да, у јеку предизборне кампање, отвара једну, дословно говорећи, продавницу мјешовите робе, тачније, пиљару на периферији Даниловграда.

Зато остаје забрињавајуће питање каква нас то економска перспектива очекује с оваквом актуелном влашћу, кад нам једине замајце напретка представљају трговинске и услужне дјелатности, и то без производње и отварања радних мјеста на реалној основи?! 

Прије неколико деценија, прије устоличења ове штеточинске власти, само у општини Даниловград су радила бројна рентабилна предузећа и фабрике, у којим су биле запослене хиљаде грађана: „Шумско“, „Кошута“, „ВУП“, „Ланџа“, „Фабрика радијатора“, „Мермер“, „Фабрика кафе“, „Циглана Спуж“,„Фабрика станова Спуж“ итд. 

Након три деценије владавине и пустошења ДПС-а, сва та предузећа су тајкунском приватизацијом опљачкана и уништена. Даниловград је економски, па и урбанистички, сасвим девастиран. „Ланџу“, некад расадник шумског и украсног биља, а сада парк природе и еколошко срце града, локална власт намјерава да претвори у стјециште канализационог отпада, у градску септичку јаму! 

А предсједник ДПС-а се данас сликао испред руинираног хотела „Зета“ и, без икаквог стида, по ко зна који пут најавио његову успјешну реконструкцију. А кроз бизарну слику уништеног хотела „Зета“, који последњих деценија чека реконструкцију или потпуну пропаст, најбоље се сагледава и цјелокупни учинак ДПС-власти. А то су сиромаштво и незапосленост, апатија и безнађе, заробљене институције, промашени и девастирајући пројекти без перспективе, без будућности. 

У „ВОЛИ“-ју је од јуче новозапослених укупно двадесетак радника (иако је предсједница општине најављивала двјеста нових радних мјеста!), и то на тешким пословима, с огромним бројем радних сати, уз веома мале зараде. А, док партијски тајкуни и Милови  „другари с баскета“ шире своје пословне империје, народ гладује. 

Због свега овога крајње је вријеме да се заустави даље пустошење Даниловграда и Црне Горе, даља отимачина ресурса грађана! Треба се изборити против социјалне биједе и дужничког ропства! Зато спријечимо даље политичко и културно поробљавање и намјеру осионе власти да заплијени, распрода и багателише наше вриједности и наше светиње. Не дамо Даниловград! Гласајмо за будућност Даниловграда! Гласајмо За будућност Црне Горе!

ДРАГАН БОЈОВИЋ, ПОТПРЕДСЈЕДНИК ДНП-а И ПОСЛАНИЧИ КАНДИДАТ ПОБЈЕДНИЧКЕ КОАЛИЦИЈЕ „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ“