Бојовић: Мјештани Шаранаца у општини Жабљак већ више од петнаест дана одсјечени су од остатка свијета

Бојовић: Мјештани Шаранаца у општини Жабљак већ више од петнаест дана одсјечени су од остатка свијета

 

Мјештани Шаранаца у општини Жабљак већ више од петнаест дана одсјечени су од остатка свијета. Власници кућа и викендица у овом крају немају приступа својим имањима, што је незапамћен случај у претходним деценијама.

По свему судећи, Шаранци испаштају због тога што је ДПС убједљиво поражен на последњим парламентарним изборима у овом крају жабљачке општине, па локална власт на челу са Веселином Вукићевићем намјерно избјегава да им пошаље механизацију за чишћење путева од снијежних наноса.

И док представници нове владе Црне Горе настоје да по сваку цијену избјегну оптужбе за реваншизам и освету, ДПС на сваком кораку, док још то може, и највише што може, настоји да спроведе и освету и реваншизам, кажњавајући народ што је 30. августа у огромном броју одбио да гласа за наставак пљачке и девастације, за наставак неправде и запостављања, и што је пружио херојски отпор прогону вјековне и државотворне Српске православне цркве у Црној Гори.

Срамно је то што предсједник Општине Жабљак, Веселин Вукићевић, поступа на овај начин не само према Шаранцима, већ и према другим крајевима жабљачке општине гдје његова партија није остварила очекивани резултат. У питању су поступци којима се пробија само дно, које је одлазећи предсједник жабљачке општине одавно дотакао, сервилно служећи криминалној банди из врха бившег режима, а на штету Жабљака и Жабљачана. Због оваквог односа, Веселин Вукићевић свакако нема чему да се нада на следећим локалним изборима, и то не само у Шаранцима, већ и у читавом Жабљаку. Умјесто што покушава да прикрива хаотично стање и опште расуло, најпоштеније би било да без одлагања поднесе оставку, али да уз оставку обавезно наложи надлежним службама да пошаљу механизацију за пробој и чишћење завијаних путева у шаранском крају, као и у другим крајевима жабљачке општине, које намјерно запоставља.

ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ,

ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДЕМОКРАТСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ И ФУНКЦИОНЕРА ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА