Свједоци смо да у Пљевљима режим преко специјалних полицијских формација појачава тортуру и наставља са малтретирањем пљеваљске омладине без било каквог повода и разлога. Ово, што се последњих дана и вечери дешавало у Пљевљима, на најбољи начин одсликава стање нервозе, панике и слуђености, у чему се налази овај однарођени режим, суочен са масовним учешћем вјерујућег народа на литијама, и са њиховом беспрекорном организацијом.

Такозване акције специјалних полицијских јединица, доведених са стране у Пљевља, изводе се стихијски и хаотично, и јасно је да могу бити само контрапродуктивне за онога ко их наручује и ко њима диригује. Наступајући бахато и силеџијски, од врха власти злоупотребљена, маскирана лица дјеловала су претходних ноћи у Пљевљима више као разуларена банда, жељна инфантилног доказивања, него као полиција једне уређене и правне државе, што Црна Гора евидентно није.

Врло је индикативно, и изазива озбиљну забринутост то, што се поводом последњих догађаја у Пљевљима не оглашавају ни представници ЕУ у Црној Гори, ни западне амбасаде, дакле, представници држава, у којима се високо поштују и штите људска права и слободе.

Овим својим акцијама врх власти и врх полиције нијесу успјели никог да заплаше, нити било кога да импресионирају. Само су успјели да и оне иоле разумне грађане Пљеваља, који су из различитих разлога досад подржавали ову власт, наведу на питање у каквој ми то земљи живимо ако се полиција овако бахато и силеџијски понаша према нашој омладини, а онда и да их додатно наведе на размишљање и ријешеност да ову власт више никад не подрже.

Увјерени смо да ће Пљевљаци, након овог што им је последњих дана приредилла актуелна власт, само наставити да још снажније и одлучније бране, и не дају своје светиње, своју Српску православну цркву, свој духовни и национални идентитет и своје људско достојанство.

ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ,
ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА ДЕМОКРАТСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ, И ФУНКЦИОНЕР ДФ-а