Очекујемо од мандатара за састав нове владе Црне Горе Здравка Кривокапића да већ данас најави да ће одлука о протјеривању амбасадора Србије из Црне Горе Владимира Божовића бити поништена одмах након формирања нове владе Црне Горе. Од посебног је значаја да мандатар Кривокапић одмах реагује и стави до знања да ће се прекинути пракса одлазеће власти и њена неразумна непријатељска политика према Србији, од које је Црна Гора имала само штету, а никакву корист.

На новој влади Црне Горе је највећа одговорност да обнови најбоље односе Црне Горе и Србије, имајући у виду да су многобројни непријатељски потези, ударци, провокације и отровне стријеле на овој релацији, последњих година упућиване прије свега од стране представника званичне Црне Горе према држави Србији. Прекид антисрпске политике и изградња најбољих односа са Србијом као најснажнијом државом у региону и са њеним руководством је нешто од чега грађани Црне Горе могу имати само користи. 

Овакви потези бивше власти, какав је и протјеривање амбасадора Србије Владимира Божовића, контрапродуктивни су и за оне који их повлаче, јер само оснажују повјерење народа у политику коју води званична Србија, поштујући велику жртву и историјску тежњу наших предака, држећи се непобитних историјских чињеница, а опет не оспоравајући чињеницу да су Црна Гора и Србија двије засебне, али најближе државе, које треба да сарађују.

Владислав Бојовић, директор удружења Сарадња за будућност-Црна Гора-Србија-Република Српска