Одбијањем иницијативе која је поднесена од стране грађана, представници владајуће коалиције у Пљевљима кукавички су побјегли од расправе у Скупштини општине Пљевља, а тиме и од суочавања са самима собом, упркос очекивању и захтјевима вјерујућег православног народа у Пљевљима. Овим потезом одборници владајуће коалиције показали су да су им личне привилегије важније од Цркве и вјере. Штавише, овим поступком они су сами себе искључили из Цркве. И поред тога, још једном их позивамо и поручујемо им да још није касно да се дозову памети и огласе, јер све ће проћи, али црни образ остаје.

Више од десет хиљада Пљевљака скоро сваке ноћи излази на литије и противи се закону против Српске православне цркве и православља у Црној Гори, закону који подразумијева отимачину црквене имовине и светиња и који треба да омогући распопима и неканонским лажним црквама, које су регистроване као невладине организације, да користе свете црквене објекте. То би извјесно био пут у гашење Цркве и православља у Црној Гори и то грађани Пљеваља добро разумију. Наравно да је због тога било неопходно одржати и ванредну сједницу локалног парламента у Пљевљима, који би морао и сам да заузме јасан став противљења оваквој политици државне власти.

Вјерујући православни народ у Пљевљима сада све јасно види и савршено разумије да се овако даље не може, због чега је и устао да брани своје светиње. Увјерени смо да је сада и досадашњим гласачима ове гарнитуре на власти јасно какви су појединци који их представљају и да они више не заслужују њихово повјерење и подршку.

Владислав Бојовић, предсједник ОО Демократске народне партије Пљевља и функционер Демократског фронта