Данас је, у Барама Краљским код Колашина, одржан протест против против изградње мини-хидроелектрана, на којем је говорио посланик коалиције “За будућност Црне Горе”  и потпредсједник Демократске народне партије, Драган Бојовић.

Обраћајући се окупљеним представницима Васојевића, Ровчана, Морачана и осталим присутним грађанима из Колашина, посланик Драган Бојовић је, између осталог, рекао:

Тридесет година трајао је свеопшти атак одлазеће власти на све што је здраво у Црној Гори. Атаковано је на наш опстанак, наше битисање, нашу физичку и духовну егзистенцију, опустошено и девастирано све што је рађено и произвођено. Одлазећа власт је опљачкала и бателисала наша бројна природна богатства.
На ред су ево биле дошле ријеке и воде. Не треба да вам говорим каква штета настаје изградњом ових мини-хидроелектрана. То је већ много пута досад речено.
Производи се врло мало енергије, и притом врши екоцид, уништава биодиверзитет, угрожава водоснабдијевање. Да не говорим о томе да су се људи настањивали и опстајали увијек поред ријека, и да ове драгуље природе, које нијесмо само наслиједили од својих предака,већ смо их, како каже изрека, позајмили од својих потомака, дакле, да ове природне драгуље, ова, како их називају инострани еколози, „плава срца Европе“, морамо сачувати.
Овдје се, међутим, при потписивању концесионих уговора, најмање водило рачуна о очувању животне средине, и о тзв. одрживим и обновљивим изворима енергије.
Свуда у Европи пројекти мини-хидроелектрана се заустављају и напуштају, јер се показало да МХЕ наносе много штете, а да је корист занемарљива. Ера МХЕ је завршена. Сада се користи соларна енергија, геотермална енергија, енергија вјетра, енергија биомасе из пољопривредне и шумарске производње.
Умјесто да учимо из тих искустава, одлазећа власт се опредијелила за оно најгоре могуће – за мини-хидроелектране. Зашто? Зато што одлазећу власт никада није интересовала добробит државе, већ искључиво лични профит. Нијесу марили за „зелене енергије“, већ за зелене новчанице, које је, још увијек актуелни предсједник државе, (вјерујем не још задуго), пласирао у џеп, лично себи, односно свом сину, као и свом куму, и свом брату од ујака.
Вријеме је да се то прекине. Нова власт треба да раскине све те штетне концесионе уговоре, и да забрани даљу изградњу МХЕ. Ја ћу се за то залагати као посланик коалиције „За будућност Црне Горе“ и као потпредсједник ДНП-а.
Вјерујем да постоји разумијевање за овај мој став у оквиру нове парламентарне већине, и да ће се позитивно одговорити на ваше захтјеве. Не смијемо живјети у илузији да смо пребогати водама и да можемо са њима радити шта хоћемо.
„Без воде нема живота, вода и ријеке су слобода!” Ако смо на овим изборима изборили слободу, онда смо се изборилии и за очување наших ријека и наших вода. Имате пуну подршку за ваше захтјеве, и зато ћемо настојати да заједнички и што прије ријешимо и овај проблем!