Општински одбор Демократске народне партије Даниловград на синоћ одржаној сједнициу проширеном саставу, којој је присуствовао и предсједник партије Милан Кнежевић, најоштрије је осудио привођење и тортуру која је у Даниловграду спроведена над њиховим опозиционим колегом из Демократске Црне Горе само зато што се кроз политички перформанс обратио јавност и послао своје политичке поруке.

Управо из таквог начина јавног испољавања политичких ставова и вербалне или невербалне комуникације са грађанима на улицама и трговима Атине је у древној Грчкој и настала демократија. Јучерашњи догађај је, међутим, још једном потврдио да данашњи друштвени систем у Црној Гори нема никакве везе са демократијом, већ да је слика једног диктаторског облика владавине. Невјешто образложење Управе полиције да је активиста Демократа приведен јер је „плашио дјецу“ горљив је показатељ панике и немоћи која влада у редовима ДПС власти„, казао је потпресједник ДНП и предсједник ОО ДНП Даниловград Драган Бојовић.

У страху су велике очи, додаје Бојовић, али страха јуче свакако није било међу даниловградском дјецом, већ се страх уселио у фотеље функционера ДПС-а који, при помену ријечи „протест“ и „готов је“, одмах призивају у помоћ органе силе и реда.

Силом се, међутим, а то свједочи цјелокупна политичка историја, не може дуго опстати на власти. Опозиција се ујединила, грађани су се ујединили, политички крај диктатуре је близу. Отуда је страх власти разумљив, али се својим нервозним и усплахиреним реакцијама свакако неће избавити од промјена које ће ускоро неминовно услиједити„, каже Бојовић.

У том контексту, на синоћној сједници ОО ДНП Даниловград је детаљно размотрена актуална политичка ситуација, констатовано да је ДНП и ДФ у пуном капацитету до сада подржао протесте грађанског покрета „Одупри се – 97000“, те да ће се са таквом подршком наставити и даље све до смјене диктаторског режима и обезбјеђивања услова за одржавање првих фер и слободних избора у Црној Гори.