Позивам Врховног државног тужиоца Ивицу Станковића, и Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића, да у најскорије вријеме и у другим општинама Црне Горе покрену истражне радње у циљу откривање примјера високе корупције.

У супротном, њихове активности у општини Будва ћемо сматрати за темпиране акције које спроводе по налогу предсједника ДПС-а у сусрет одлуци НАТО-a да Црној Гори упути позив за чланство.

Демократска народна партија Пљевља позива челнике тужилаштва да се конкретно позабаве и пословима бивших руководилаца општине Пљевља у периоду од 2006. до 2011. године, кад је извршну власт имао ДПС. Бројне чињенице, које су иначе познате јавности, наводе на сумњу да су локални функционери ДПС-а, и њихови сарадници, у наведеном периоду злоупотребом службеног положаја оштетили општину Пљевља за више милиона еура, и тиме је свјесно довели до дужничког ропства. Тужилаштво треба да на одговоран и систематичан начин приступи истрази сумњивих послова, који су у том периоду рађени на реконструкцији градске котларнице, изградњи Академског центра, реконструкцији Дома културе, изградњи аеродрома, на експропријацији земљишта због наводне изградње цементаре, изградњи и реконструкцији градских улица, које су након годину дана пропале, а све то уз противзаконито задуживање Општине.

Познат је и флагрантан податак да је, након трошења новца грађана Пљеваља на ове пропале и промашене пројекте, дуг Општине премашио износ од 20 милиона еура. Зато препоручујемо челницима тужилаштва да, приликом спровођења истражних радњи, актуелном предсједнику општине Пљевља, Мирку Ђачићу, додијеле статус првог сарадника тужилаштва. Имајући у виду да се код њега налази сва расположива документација из тог периода, свакоме у Пљевљима и Црној Гори је јасно да је Мирко Ђачић црна кутија за сва непочинства бивше локалне власти ДПС-а. Вјерујемо и да је господину Ђачићу добро познато да свако прикривање и заташкавање кривичних дјела представља саучесништво у истим тим кривичним радњама.

Као предсједник Општинског одбора Демократске народне партије у Пљевљима, поново позивам Врховног државног тужиоца да не ставља тачку на истрагу афере „Снимак“ у Пљевљима, то јест, на откривену злоупотребу државних ресурса и куповину гласова од стране активиста ДПС-а. Врховни државни тужилац је обавезан да отвори нови истражни поступак са циљем откривања налогодаваца и организатора читаве операције, да овај пут правилно квалификује наведена кривична дјела, и на тај начин да свој допринос стварању услова за одржавање регуларног изборног процеса.

Сасвим је сигурно да би, након свега што се десило са привредом и ресурсима, свако слободно и независно тужилаштво имало и у Пљевљима, а не само у Будви, пуне руке посла.