Бојовић: У свијетлу догађаја из Сплита јуче, антисрпска хистерија дјелује трагикомично

Бојовић: У свијетлу догађаја из Сплита јуче, антисрпска хистерија дјелује трагикомично

Позивамо Срђана Дармановића и Предрага Бошковића да се, као министри у Влади Црне Горе, огласе, и упуте Хрватској макар протестну ноту због дивљачког напада на ватерполисте Црвене Звезде у Сплиту, чији је голман Александар Краљ, иначе Црногорац, по сопственом признању, том приликом замало убијен, саопштио је данас Владислав Бојовић члан предјседништва ДНП-а, и функционер ДФ-а.

Бојовић истиче да је јасно да Хрвати, задојени усташтвом, не праве разлику да ли је неко Црногорац или Србин. Веома је важно да се види да ли ће се Дармановић и Бошковић поводом овог огласити, посебно имајући у виду да су већ годинама актуелној власти у Црној Гори ближи Хрватска и Хрвати од Србије и Срба

Поред тога, овакви догађаји потврђују да чланство Хрватске у Европској унији и НАТО-пакту није допринијело њиховој националној еманципацији, нити су они због тога направили суштински цивилизацијски искорак, нагласио је он и додао:

Колективне фрустрације, комплекси и опсједнутост Србима, а онда и православцима, јесу за Хрвате перманентно стање и искуство, које траје више од једног вијека, док се у Црној Гори оно вјештачки појављује, и нажалост пресликава, али и појачава током последње двије деценије захваљујући актуелној криминогеној власти, уз трагичне последице за саму Црну Гору.

Они, који су Црну Гору опљачкали и приватизовали, желе сад да је на силу отуђе од саме себе, да је одвоје од њених духовних темеља и историјских православних веза које су успоставиле лозе Немањића и Петровића.

Режимске структуре у Црној Гори, суочене са унутрашњим проблемима, у све агресивнијој антисрпској кампањи, по узору на ону у Хрватској, желе да створе амбијент колективне фрустрације због тога што Срби уопште постоје, и живе на овом простору, уз стварање слике да су Срби криви за лоше стање у друштву и држави, да су Срби наводно одговорни за нечије милионске лоповлуке, који се из дана у дан разоткривају, за раширено сиромаштво, незапосленост, разорене финансије и уништену привреду.

Видимо како антисрпска хистерија у Црној Гори дјелује трагикомично, или, другим ријечима, јадно и жалосно, посебно у свјетлу оваквих напада Хрвата на Црногорца, који се десио јуче, оцијенио је Бојовић.

С друге стране, догађај из Сплита, озбиљно опомиње и јасно показује у ком правцу би водио наум оних, који би да у 21. вијеку Црну Гору претворе у безлични Монтенегро, или чак у Црвену Хрватску, а Србе и Црногорце, који су један те исти народ, у антисрпски настројене Црвене Хрвате, по замислима проусташких идеолога, Савића Марковића Штедимлије и Секуле Дрљевића, поручио је Владислав Бојовић.