Посланица Демократског фронта и члан Предсјендиштва Демократске народне партије Вера Булатовић, казала је да поводом привођења тројице чланова Општинског одбора ДНП Никшић у ЦБ Никшић на разговор око графита на љетњиковцу Краља Николе у Никшићу, ДНП с индигнацијом препознаје уходани манир режима да инсценира инциденте у корист власти, уз изнуђену реакцију полиције да стане у „одбрану државе“.

А сва позадина те јефтине фарсе нушићевски сумњивих лица и унутрашњих непријатеља дио је провидне монтаже режима да је НВО ЦПЦ угрожена страна која трпи „терор неистомишљеника“, рекла је Булатовић.

ДНП, додаје она, најоштрије осуђује репресивне методе ЦБ Никшић током којих су малтретирани чланови и функционери ове партије, све због тобожње потребе да се утврди ко је исписао графите.

„Али у Црној Гори више нико није толико наиван да у том цртању не препозна монтирање климе за усвајање Закона о слободи вјероисповијести да би се најесен отпочело с бруталном отимачином имовине Српске православне цркве у Црној Гори.
Драган Вукотић, члан Главног одбора ДНП и ОО ДНП Никшић, и Лука Самарџић и Јовица Ђешњић, чланови ОО ДНП, не само да су одбили било какву умијешаност у ову режимску монтажу, него су, као прво, достојанствено изјавили да писање графита није манир ДНП-а, који има своја демократска и цивилизацијска начела у борби против насиља актуелне власти“, наглашава он.

Посланица додаје, да ДНП истиче да су намјештаљке режима попут овог цртања графита исувише провидне, као и да се поноси свим својим члановима, који су, као и већина грађана Црне Горе, спремни да бране наше манастире и светиње од насртаја режима да се имовина Српске православне цркве посредно препише Невладиној организацији ЦПЦ.

„Стога ДНП упозорава представнике ЦБ НК, и челнике МУП-а, да овакав вид малтретирања може само и додатно погоршати ионако нестабилну друштвено-политичку климу, што је, уосталом, и циљ режима. Зато ће ДНП сигурно наћи начина да заштити сваког свог члана од тираније институција за потребе приватне државе. Истим поводом, као партија утемељена у Црној Гори, ДНП ЦГ поставља и питање да ли ће, и када бити приведени и саслушани сви учесници сабора на Тргаји код Цијевне, гдје се отворено славила велика Албанија уз истицање албанске заставе. А међу присутнима је био и Аљбин Курти, лидер Покрета за самоопредјељење, који и јавно заговара ставове да Црној Гори треба одузети значајан дио територије и припојити га Косову и Албанији“, наводи Булатовић.

ДНП, додаје она, пита и да ли се тројица чланова ДНП из Никшића, који су и негирали сваку повезаност око исписивања графита, могу уопште стављати у исту раван, као опасност за Црну Гору и њен уставни поредак, с Аљбином Куртијем, Рамушем Харадинајем и Хашимом Тачијем, освједоченим непријатељима црногорског и српског народа, који су спремни да отму сваки могући дио територије Црне Горе.