Након што је ДНП Црне Горе оштро реаговала на непримјерено и, у крајњем, некултурно понашање тројице амбасадора, Миодрага Влаховића, Небојше Калуђеровића и Жељка Перовића, који су по двјеста еура каваљерски донирали Мирни Никчевић за плаћање казне због њеног острашћеног блаћења православних вјерника у нашој земљи, и након што смо указали да Црна Гора нема министра вањских послова, Дармановић је коначно позвао самовољну господу на консултације.
А каква бахатост влада међу намјештеницима, који представљају нашу земљу у иностранству трошећи паре и православних вјерника, најбољи показатељ је надобудно понашање тројице амбасадора, који су се латили новчаника, а дотична госпођа се чак јавно изјаснила да тај новац прихвата, чиме је, по ДНП-у, читав скандал у потпуности заокружен. Притом се чак испоставило да су ружну донацију, која може имати и ехо непримјерених конотација у патријархалној Црној Гори, три каваљера спровели без икаквих консултација с ресорним Министарством!
Овакво солирање тројице амбасадора, који су очито заборавили у каквој патријархалној земљи живе, очигледно представља само врх леденог бријега бројних примјера самовоље оних, који су бирани по партијском кључу и лојалности.
Демократска народна партија је у свом претходном реаговању навела читав низ „домета“ амбасадора Влаховића кроз његове самовољне одлуке у Амбасади у Ватикану, уз његова лична милионска задужења и попис имовине. Тиме смо заокружили скицу за лик и ђело нашег званичника како нас заступа у страној земљи, и указали на сувише лабаве критеријуме приликом одабира наших амбасадора, па је право чудо што је још увијек амбасадор у Светој Столици. Но, по оцјени ДНП-а, каква власт – такви и амбасадори, који праве медвеђе услуге Црној Гори, а чак и једни другима, мислећи да грађани Црне Горе неће препознати припросте и јефтине иницијативе које нас коштају и много више од 600 еура. Уосталом, њих тројицу не интересује ни став премијера Марковића, који покушава да их на неки начин оправда, иако је скандал већ у пуном јеку.
ДНП ће пратити реакцију ресорног Министарства према тројици амбасадора, који су самовољним и некултурним потезима помогли ширењу међунационалних и вјерских увреда, заклањајући се иза свог сумњивог патриотизма. У сваком случају, Министарство вањских послова је на потезу, а ДНП ће виђети имамо ли бар овог пута министра вањских послова, или га немамо, као што га свих ових година нијесмо ни имали.