Без обзира на разлике које ДНП Црне Горе има са Нј. Е. амбасадорком САД у Црној Гори, госпођом Рајнке, на плану одређених друштвено-политичких процеса, не можемо превидјети јучерашњи, у најмању руку, скандалозан напад РТЦГ на америчку амбасадорку од стране нервозне новинарке Тамаре Никчевић.
ДНП је информисан да Никчевићева и није новинарка Јавног сервиса, него је у питању нека врста ангажмана као са новинаром Дарком Шуковићем, а црногорској јавности је већ одавно познато да Тамара Никчевић својим острашћеним ТВ-наступима крши све кодексе новинарског понашања, а све у служби бившег режима.
Овој новинарки по позиву није први пут да исказује изузетну непрофесионалност и говор мржње у емисијама које је водила, а досад је углавном настојала да се приземно обрачуна с представницима Демократског фронта и са српским народом у Црној Гори.
Али, у посљедње вријеме, овој новинарки је свако крив, па се на списку криваца нашла чак и америчка амбасадорка, што све води дипломатском скандалу. У сваком случају, овај скандал представља још један у низу доказа да у РТЦГ треба спровести озбиљну програмску и кадровску реформ, јер Јавни сервис очигледно још увијек представља бастион бившег режима.
Из Амбасаде САД у Црној Гори услиједио је и званични демарш, у којем се наводи и да је ријеч о неоснованим оптужбама против амбасадорке Рајнке на Јавном сервису, што, како су истакли: “указује на потребу за вишим професионалним новинарским стандардима у Црној Гори”. Из Амбасаде САД су такође истакли да је “разочаравајуће видјети такав непрофесионализам од стране Јавног медијског сервиса, који има мандате да информише а не да обмањује јавност”.
У свему овоме флагрантно звучи некоректно и новинарски неодговорно питање Никчевићеве: “да ли је могуће да једна тако велика земља пошаље у Црну гору такву амбасадорку”. А то представља и посрнуће Јавног сервиса, једно, свакако од великог броја досадашњих на ТВЦГ пред грађанима Црне Горе.

МАЈA ВУКИЋЕВИЋ,

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦA ДНП-а, И ПОСЛАНИЦA ДНП-а

У СКУПШТИНИ ЦРНЕ ГОРЕ