Вукићевић: Одговорни да дају оставке због кризе у Бару

Вукићевић: Одговорни да дају оставке због кризе у Бару

Маја Вукићевић, предсједница општинског одбора Бар и потпредсједница Демократске народне партије, сматра да су поруке из Владе у којима се великој побједи грађана у Бару дају политичке боје недопустиве и да представљају подвалу.

Ово питање је ујединило све слободне Баране, без обзира на политичку и било какву другу припадност. Грађани Бара су својом истрајношћу одбранили двориште барске гимназије и показали Влади Црне Горе да је прошло вријеме беспоговорног аминовања сваке погрешне одлуке која је диригована из Подгорице„, навела је Вукићевић.

Према њеним ријечима, крајње је непримјерено пријетити Баранима да неће бити градње новог вртића у скорије вријеме већ да ће се средства преусмјерити на неки други град.

Нико од људи који су протестовали против бесмислене одлуке о градњи вртића у дворишту барске гимназије није доводио у питање градњу предшколске установе, већ је проблем била непримјерена локација, девастација зелених површина и уништавање животне средине. Очекујемо да средства која су намијењена за градњу вртића у Бару буду за исто искоришћена и то у најскорије вријеме„, поручила је Вукићевић.

Она оцјењује да нема потребе да нешто што је намијењено Баранима због повријеђених сујета заврши у неком другом граду.

Нико нема права да на овај начин пребацује одговорност на грађане Бара који су својим отпором показали колико воле свој град. Такође пошто је штета већ учињена, одговорни за исту треба да одговарају, тако да у најскорије вријеме очекујемо оставке оних који су довели до кризне ситуације и непримјерених сцена насртања на грађане какве смо имали прилике да видимо претходних дана“, поручила је Вукићевић.