Дошао је и тај Дан кад смо напокон заокружили наш труд, борбу и жртве, и мирно и достојанствено, како и доликује поносној и слободној Црној Гори, закорачили у ново доба, иако је смијењен класични тоталитарни режим.

Искрено се надамо да је Црна Гора отворила своје поглавље за добро свих народа и вјера. Досад се дешавало много тога, и трагичног, али и светог и узвишеног у нашем вишедеценијском страдању,чекању и трпљењу.

Али се мора истаћи оно што је наглашавано и из клупа посланика Демократског фронта, да је највеће прегалашто и изгарање управо и потекло из тог политичког субјекта, уз бројна страдања његових челника и чланова и симпатизера у свим градовима Црне Горе у периоду од скоро три деценије.

Током протеклих година раслојавања на пребогату мањину и сиромашну већину, при чему је средњи слој нестао, једни су прихватили безусловну борбу за повратак Црне Горе њеном достојанству и правди, други заспали у колотечини и лојалности режиму, а трећи отишли трбухом за крухом видећи да у досад поробљеној Црној Гори нема напретка.

Али је тридесети август 2020. године означио преломни датум у новијој историји Црне Горе и вратио је његошевском спознанију права, ослободио грађане да не робују сад већ пропалом режиму и клики Мила Ђукановића.

Зато сада можемо погледати у очи Европи, којој је такође јасно да креће истинско приближавање Црне Горе ЕУ, а не козметичке реформе и лажна стремљења бивших власти.

Борећи се за нашу православну, једину признату канонску цркву, за нашу Митрополију црногорско-приморску, изборили смо се и за права свих вјера у Црној Гори, за њен мултинационални и мултиконфесионални склад у времену пред нама.

Истовремено, ДФ ће и даље давати снажну и искрену подршку новој Влади Црне Горе, али ће у корист свих грађана бити и конструктиван критичар било којег евентуалног промашаја нове Владе.

У нади да ће Влада радити у интересу свих грађана Црне Горе, свих нација и конфесија, нека је срећна побједа цјелокупној Црној Гори и коначан прави улазак у породицу европских народа, гдје нам је одавно било мјесто.

У истом контексту предсједник ДНП ЦГ, Милан Кнежевић, је истакао: ”ДФ ће увијек бити ту, да подржи, и помогне Влади, као што ће увијек бити ту да је и опомене кад увиди да се са свога пута скреће, или на њему стагнира.”

ВУК ВУЈОВИЋ,

ЧЛАН ГЛАВНОГ ОДБОРА ДНП ЦРНЕ ГОРЕ