ГО: Изабрани потпредсједници ДНП-а; Јован Пејовић, Маја Вукићевић, Александар Дожић и Драган Бојовић

ГО: Изабрани потпредсједници ДНП-а; Јован Пејовић, Маја Вукићевић, Александар Дожић и Драган Бојовић

На првој сједници Главног одбора ДНП након одржаног Другог конгреса Партије, којом је предсједавао предсједник Милан Кнежевић, изабрано је двадесет пет чланова новог Предсједништва, четири потпредсједника ДНП, Јован Пејовић, Маја Вукићевић, Александар Дожић и Драган Бојовић, а за предсједника Политичког савјета поново је изабран Предраг Булатовић. За новог шефа Медијског центра ДНП изабран је Никола Јовановић, а за портпарола Јелена Кљајевић.

Милан Кнежевић је истакао потребу да ДНП у изборној, 2020. години, и 2021. као години Пописа, даља политичка дешавања дочека кадровски додатно оспособљена, као аутентичан политички субјекат у истрајавању заштите националних и идентитетских вриједности већинске Црне Горе. Такође је указао да је ДНП, у времену прогона и политичких суђења, постао незаобилазан политички субјект, који је, у оквиру ДФ-а, као најјачег опозиционог савеза у Црној Гори, на најбољи начин промовисао програмске принципе беспоштедне опозиционе борбе.

Главни одбор је констатовао да се Црна Гора налази у озбиљној друштвено-политичкој кризи, као посљедици доказане спреге организованог криминала, мита и корупције и носилаца највећих државних функција. У том правцу, ДНП, и цио ДФ, спремни су на сваки вид ванинституционалног и институционалног политичког дјеловања, који ће за циљ имати уједињење опозиције око кључних државних проблема, који су ескалирали након афере „Коверта“.