Делегације ДНП, ЈКП Црне Горе и удружења Антифашистички савез Црне Горе положиле вијенце на спомен обиљежје Партизану борцу на Горици

Делегације ДНП, ЈКП Црне Горе и удружења Антифашистички савез Црне Горе положиле вијенце на спомен обиљежје Партизану борцу на Горици

Данас су делегације Демократске народне партије, Југословенске комунистичке партије Црне Горе и удружења Антифашистички савез Црне Горе положиле вијенце на спомен обиљежје Партизану борцу на Горици. Тринаести јул 1941. године ће остати један од најсвјетлијих датума црногорске историје када је наш храбри и непокорни народ подигао највећи устанак у тада покореној Европи.

Зато данас још одлучније и непоколебљивије морамо бити на бранику антифашистичких вриједности које актуелни режим на сваки начин покушава монополизовати и девалвирати кроз различите форме неолибералне глобалистичке пропаганде и гушења људских права и слобода.

Идеје Тринаестојулског устанка никад нису биле актуелније, животније и неопходније истинским борцима за универзалне људске вриједности, и због тога сваки црногорски грађанин мора да зна да се наши славни преци нису борили за овакав изопачени систем вриједности, друштвено социјалне разлике и генерисање вјештачких подјела међу једним истим православним народом. Обавеза очувања слободарске традиције нашег народа све више постаје императив и посебност по којој се препознају достојни потомци спремни за највећа дјела и жртве, а Тринаести јул је њихова историјска и људска вертикала.