На синоћ одржаној сједници Општинског одбора ДНП – а Подгорица једногласно је усвојен закључак о партијској мобилизацији чланства и симпатизера из Главног града како би 21.12. 2019. испред храма Светог Василија у Никшичу, заједно са нашим митрополитом Амфилохијем, владикама, свештенством наше Српске православне цркве у Црној Гори, послали снажну поруку да остајемо досљедни заклетви коју је на Тројчиданском сабору прочитао владика Јоанкије.

Сједници одбора је присуствовао и предсједник партије Милан Кнежевић који је нови насртај режима на једину канонски признату и утемељену православну цркву у Црној Гори оквалификовао као криминални чин којем се сви заједно на челу са нашим митрополитом и владикама морамо одупријети.

Говорећи о сложености друштвено политичког тренутка, лидер ДНП – а је посебно нагласио значај ђеловања свих страначких органа партије, ДФ – а, а посебно клуба посланика који има историјску улогу, да у дану кад буде предложен овај криминални закон, својим ђеловањем разобличи покушај отимачине наших храмова и духовног насљеђа. У том правцу, предсједник Кнежевић је заказао и сједницу ГО ДНП – а на којој ће сви предсједници општинских одбора и чланови ГО добити конкретне задатке у циљу масовности црквено народног сабора који ће се одржати у суботу 21. децембра 2019. у Никшићу.