Поводом продужетка мјера које је прописало НКТ за територију општине Беране ОО Демократске народне партије (ДНП) апелује на ово тијело да преиспита своју одлуку у дијелу који се односи на рад угоститељских објеката. 

Сматрамо да у ситацији када епидемија оставља несагледиве посљедице по развијене економије свијета, а Владе тих земаља чине све што је у њиховој моћи како би олакшале превазилажење кризе,  наша Влада покушава да што више закомпликује, и без епидемије, сложену економску ситуацију. Оно што забрињава јесте однос надлежних према и онако осиромашеном сјеверу Црне Горе. Уништена привреда Берана 30-то годишњим запостављањем и дискриминацијом по многим основима у овако тешким тренуцима добија још један шамар. Забрана рада угоститељским објектима у нашем граду може се протумачити само као реваншизам и лоша намјера надлежних. Друго објашњење оваквих поступака не можемо пронаћи. 

Подсјетићемо да у периоду март-мај ове године у Беранама званично није било заражених вирусом, а у истом периоду било је онемогућено кретање ван територија општина. Намеће се једноставно питање, зашто у том периоду није дозвољено функционисање локалним привредницима Берана!? 

Позивамо НКТ и остале надлежне да под хитно преиначе своју одлуку и омогуће отварање и  рад угоститељских објеката у Беранама. Ништа више и ништа мање него по истим аршинима по којима је омогућен рад истих у остатку државе. Омогућите не малом броју породица, којима је ово једини извор прихода, да лакше преброде ова времена. 

Дајемо пуну подршку угоститељским радницима у остваривању својих захтијева!

ОО ДНП Беране