У име Демократске народне партије, посебно њених бројних младих чланова и симпатизера, који знају шта значи владавина права, али и шта значи културни допринос признатих умјетника из сфере умјетности и музике, исказујем протест против самовоље Управе полиције Херцег Нови и правног насиља према Владу Георгиеву. Јавност је већ упозната са ранијим облицима реваншизма полицијских отуђених центара моћи, који су тренирали строгоћу над овим умјетником, не дозвољавајући му да ни из породичних разлога уђе у Црну Гору, а данашња одлука превазилази све облике самовоље и поигравања са законима ове земље.
Како је јавност већ информисана, иако је МУП ЦГ усвојио жалбу адвокатске канцеларија, која заступа Георгиева, око поништења Рјешења о забрани уласка у Црну Гору, Управи полиције Херцег Нови ни то није било довољно да прекине са реваншизмом према нашем умјетнику, па му је забранила улазак у Црну Гору на период од сљедећих десет година! Уз све то, Управа полиције Херцег Нови није навела ниједан ваљан разлог због чега забрањује улазак Георгиеву у своју земљу, и то на толики период, и откуд њој такве ингеренције.
ДНП истиче да овакви ригидни примјери тренирања строгоће полиције над грађанима Црне Горе, и њеним признатим умјетницима какав је Георгиев, представљају посљедње трзаје одлазећег режима и самовоље острашћених полицијских шефова, који не поштују законе ове земље и поступају као да је Црна Гора била и остала њихова приватна прћија.
Наравно, самовољни појединци из полиције ће за овакве и сличне облике самовоље сигурно бити позвани на одговорност од стране новог министра полиције, а ДНП их позива да под хитно опозову своју ригидну одлуку, којом се крше основна права човјека и грађанина.
ДНП упозорава отуђене полицијске кругове да је вријеме самовоље прошло, и да ће полиција врло брзо постати прави заштитник грађана ове земље, а да сви они, који се поигравају са полицијском униформом и степеном своје одговорности, мораће за то одговарати.
Очигледно, неким Монтенегринима из редова полиције не одговара просрпски предзнак Влада Георгиева, па настоје да му узврате ружним реваншизмом, да му се непрофесионално свете због његових јавно декларисаних ставова, због којих га неко из Управе полиције Херцег Нови поједностављено третира као државног непријатеља.
Демократска народна партија, због комплетне немиле ситуације око каприциозног понашања политички обојеног дијела Управе полиције Херцег Нови, оштро протестује, и указује да ће оваква и слична самовољна поступања након 2. децембра и избора нове Владе Црне Горе представљати дио ружне прошлости.
Зато ће, након што нова Влада почне са радом, бити онемогућен јефтини политички реваншизам полицијских управа. Ово тим прије што се зна како су неки полицајци од Улциња до Игала добро уновчили свој “патриотизам” велелепним кућама, локалима, скупоцјених аутима и бројним бенефицијама у знак лојалности одлазећем шефу режима.
ДНП истиче да Георгиев има право на грађански протест јер су га полицијски моћници, како је изјавио, “изједначили с терористима и криминалцима” и то због његовог Твитер налога, на којем изражава просрпске ставове, притом културно и цивилизацијски. Георгиев је у праву да одлазећа олигархија тренира строгоћу над свим неистомишљеницима. Али ће све то ускоро постати ружна прошлост, својствена свим одлазећим режимима и њиховој приземној диктатури, при којој се забрањују грађанске слободе и право да се другачије мисли, уз асистенцију самовољних, отуђених дјелова полиције, као експозитуре власти.
Ово није први пут да се Георгиеву забрањује улазак преко граничног прелаза у свој град, Херцег Нови, што баца и додатну ружну слику на самовољу полицијских моћника, још ово мало до 2. децембра, до избора нове Владе.
ДНП указује да се нова Влада треба изборити против оваквих облика дискредитовања наших грађана и признатих умјетника, уз снажна очекивања да ће оваква поступања полицијских моћника из Херцег Новог бити ускоро преиспитана, а они, који су се оглушили о законе ове земље, бити санкционисани.
ДНП разумије да су у питању посљедњи трзаји самовољних појединаца у полицијским структурама, али упозорава да такви облици дискредитовања наших грађана и умјетника неће проћи, и да већ наилазе на општу осуду демократске јавности и институција којима је владавина права на првом мјесту. Увредљиво поступање локалних полицијских моћника из Херцег Новог нема будућност, јер су и драстичнији примјери коришћења полиције против народа осуђени на неуспјех. А то ће се показати и у данима који долазе, у знаку формирања нове, народне, а не полицијске Владе Црне Горе.
А поступање Управе полиције Херцег Нови према Георгиеву остаће само као још један бизаран, трагикомичан чин оних који мисле да се могу и смију ставити изнад ове државе и њених закона правећи ружну рекламу Црној Гори пред њеним грађанима и међународном јавношћу.
Млади ДНП-а су увјерени да ће Георгиев врло брзо моћи несметано доћи у свој Херцег Нови, у своју Црну Гору, и одржати свој концерт на којем ће га топло поздравити хиљаде поштовалаца његове музике. Надајмо се да ће тај концерт бити управо одржан у граду Влада Георгиева, у којем је и одрастао.

Јелена Кљајевић