На синоћ одржаној сједници Општинског одбора Демократске народне партије Даниловград, којој је присуствовао и предсједник партије Милан Кнежевић, одлучено је да се, умјесто новогодишњег коктела, донирају средства за Храм Свете Петке у Бјелопавлићима, чија изградња званично почиње ових дана, саопштено је из те партије.

Овим симболичним гестом Демократска народна партија још једном потврђује своју пуно приврженост Митрополији црногорско-приморској, чије су светиње угрожене безумним насртајима однарођене и безбожничке власти, истакли су они и додали:

У том смислу, и финансијски и логистички, и вјером и животима, на сваком мјесту ћемо стати у одбрану наших цркава, манастира и храмова, као и гробова наших славних предака. „Ко, ако не ми? Када, ако не сада?“ – саопштено је на синоћној сједници.

Предсједник партије Милан Кнежевић позвао је све чланове и симпатизере да слиједе упуства и благослове наших владика, те да буду приправни, уколико Црква позове, да се поново окупе испред Скупштине Црне Горе када се буде расправљало о тзв. Закону о слободи вјероисповијести, а заправо закону о отимању храмова Митрополији црногорско – приморској и другим епархијама СПЦ у Црној Гори. Након величанственог црквено-народног сабора у Никшићу, неопходно је једнако одлучно и достојанствено наставати борбу за одбрану наших светиња.

ДНП и ДФ ће, како је истакао Милан Кнежевић, усклађујући своје активности са дјеловањем Цркве, и уважавајући поруке наших владика, интезивирати своју борбу с циљем да се режим натјера да одустане од подстицања даљих подјела и потенцијалних конфликата и повуче овај срамни предлог закона из скупштинске процедуре.