Да је у Црној Гори тоталитаризам достигао своје најгоре екстремне форме, показују и посљедња дешавања у Бару, гдје је над трудном женом примијењена најгрубља физичка сила, уз злоупотребу овлашћења од стране припадника органа унутрашњих послова, реаговала је испред Демократске народне партије портпарол Јелена Кљајевић.

„Све то је резултирало најгорим могућим чином, губитком дјетета, само зато што је грађанка Бара искористила своје уставно право, и на миран начин изразила своје неслагање с неразумним одлукама локалних моћника“, казала је Кљајевић и поручила:

Демократска народна партија упућује најоштрији апел Предсједници Врховног суда, Весни Меденици, да се о овим дешавањима изјасни ургентно, јер је, сходно Закону о унутрашњим пословима, строго забрањено привођење старих и болесних лица, као и трудница! А жена, на коју су се полицајци устремили, чак је гласно, и то више пута, упозоравала да је трудна, што се и чуло на видео-записима!

Недвосмислено је јасно да је овог пута ријеч о најгрубљем кршењу закона и службених овлашћења, што је, на крају, за кобан резултат имало фаталне посљедице по живот једног нерођеног дјетета и по његову мајку“.

ДНП напомиње да се већ одавно не ослања на професионализам и правдољубивост госпође Меденице.

„Али се надамо да је код ње остала бар трунка осјећаја женске и мајчинске дужности. И да ће макар зато дићи глас против оваквих незапамћених злодјела. Тиме би морала допринијети да надлежни органи овог пута приведу правди одговорна лица која су, без преседана, на најсуровији могући начин прекршила сва професионална овлашћења и људске норме у Црној Гори.

Полицајци су угасили један млади живот и унесрећили једну мајку, сервисирајући налоге и дилове локалне и државне власти“, напоменула је Кљајевић.