САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
СА СЈЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА
ДЕМОКРАТСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ

На сједници Главног одбора ДНП Црне Горе предсједник Партије Милан Кнежевић је предложио Закључке да Демократска народна партија и читав Демократски фронт снажно подржавају активности Митрополије црногорско приморске и Српске православне цркве у Црној Гори у одбрани и очувању осмовјековног духовног насљеђа, на којем је настала истинска Црна Гора.
У том правцу предсједник ДНП-а задужио је предсједнике општинских одбора, чланове Главног одбора, активисте и симпатизере из читаве Црне Горе да у суботу, 21. децембра у Никшићу, својим масовним окупљањем пошаљу јасну поруку да остају досљедни прогласу владике Јоаникија са Тројичинданског сабора, да ћемо својим животима, на челу са нашим митрополитом Амфилохијем, епископима и свештенством, бранити храмове, манастире, цркве и сеоска гробља наших предака.
Кнежевић је истакао, уколико се режим не призове памети и повуче Предлог закона о слободи вјероисповијести, да је наша обавеза исто тако масовно окупљање и 26. децембра испред Скупштине Црне Горе, како бисмо учинили све да се овај и овакав дискриминаторски закон повуче са Дневног реда.
Такође је усвојен и закључак да се формирају одбори широм Црне Горе, који би чинили свештенство и вјерујући народ, у одбрани свих цркава и манастира Митрополије црногорско приморске.
Закључци Главног одбора ДНП-а усвојени су једногласно.
14.12.2019.