Атмосфера која влада у Црној Гори, неодољиво подсјећа, на ону која влада у Селимовићевом роману „Дервиш и смрт“, живи се у тамном вилајету, руском рулету, с тим што потезање ороза не зависи од нас. Ороз потежу они који нас држе на нишану, а на нишану смо сви, само чекају тренутак да пуцају, не бирајући ни мјесто ни вријеме. Црну Гору сте претворили у тамницу, у којој труне идентитет. Заборавили сте чојство Марка Миљанова, издали сте Петровиће, пљунули на изворну Црну Гору, браћи нож у леђа забијате.  Али, изгледа да само тако и умијете, мучки, с леђа.

За 30 година владавине, сваки сте капилар, и сваку вену из Црне Горе исисали, оставили сувом, без капи крви. Остала је главна артерија, и сада сте кренули њу да  испијете. Што је срце за људски организам, то је Српска православна црква за Црну Гору. Црква која је стварала Црну Гору данас се покушава сатанизовати доношењем Закона о „слободи“ вјероисповјести. Сви знамо, шта значи доношење таквог закона. Пошто сте све што сте могли раскрмчили и распродали, сада сте се устремили на црквену имовину, јер више немате шта.

Да вам се „дочепати“ Светога Василија, и њега би сте продали, безбожници. Ви у манастиру Острог, не видите оно што види цијела васељена и сви вјерујући, ма којој вјери припадали, ви у њему видите прилику за додатно богаћење, како јуче написасте у саопштењу називајући „срамним потезом“ долазак Светог Василија у свој Никшић.

Још вам није касно, да се памети дозовете, господо из ДПС-а, још сте на вријеме, да вас се потомци не одричу. Против Бога се не може ратовати, зна се како су завршили они, који су против Бога кренули.

Демократска народна партија стоји и стајаће на бранику изворне и једине праве Црне Горе, на бранику наше Митрополије, и на бранику народа. Зато сви на Сабор, сви у Никшић, на молитву и  поклоњење моштима Светог Василија. Свети Василије, заштитниче моли Бога за нас!