Демократски фронт најоштрије осуђује хапшење Дражена Живковића, уредника и власника Портала „Борба“, којег је јутрос, док је управо био на радном задатку испред Скупштине Црне Горе, око десет часова ухапсила полиција.

ДФ посебно осуђује и сам чин хапшења новинара Живковића, посленика јавне ријечи, што додатно говори о бескрупулозности полицијског режима. Док се у Црној Гори бројни криминалци слободно шетају улицама, или бивају аболирани од корумпираног судства, уз смијешна судска образложења и велика обештећења, Живковић је брутално ухапшен и приведен као криминалац. Тиме је извршен још један флагрантан удар на слободе медија и новинарску ђелатност у Црној Гори, која је посљедњи бастион ригидне диктатуре у Европи.
Посебну мрљу на овај гнусан и недемократски чин баца чињеница да је хапшење наложено по пријави једне опозиционе партије, која у садејству с Тужилаштвом терети Живковића за, наводно, фалсификовање исправе.
ДФ такође указује да је хапшење услиједило нимало случајно, управо на дан мирног исказивања незадовољства Митрополије црногорско-приморске, вјерника и грађана испред Парламента, због покушаја усвајања Предлога закона о слободи вјероисповијести, као увода у планирану отимачину имовине Митрополије, на коју она полаже вјековно право.
Демократски фронт истиче да је координисана полицијска акција додатни облик репресије над опозиционим и независним медијима у Црној Гори, што разобличава и многе политичке кухиње на нашој политичкој сцени. Због свега наведеног, ДФ очекује и реаговања удружења независних новинара и медија, и свих других који се боре за слободу јавне ријечи у Црној Гори, поред свих репресивних мјера острашћеног режима и његових сабораца из опозиционих клупа.