Народна пословица да “врана врани очи не вади” свој пуни смисао добила је на сједници Тужилачког савјета на којој је констатовано да је СДТ у случају Нена Вујошевића спровело независну и ефикасну истрагу која је резултирала оптужницом против некадашњег секретара у ВДТ-у.

Посебно је занимљив дио саопштења у којем се наводи да је сједници присуствовао ГСТ Миливоје Катнић који је чланове Тужилачког савјета упознао са резултатом истраге против Нена Вујошевића. Да није трагично, било би смијешно, да сједницом Тужилачког савјета предсједава Ивица Станковић осумњичен да је преко Вујошевића рекетирао Душка Кнежевића. А истрагу води Миливоје Катнић који је преко Нена Вујошевића подстицао Душка Кнежевића да објави снимак: “јер њему ништа није дао.” А то значи да је Станковићу дао, што је уосталом чула читава Црна Гора, једино није тужни Тужилачки савјет.

Пошто са разлога сумњамо да је ГСТ Миливоје Катнић присуствовао сједници на начин што је по старом добром обичају извадио из ладица фасцикле “пацификовања” за један број чланова Тужилачког савјета, тражимо да Ивица Станковић објави стенограм да би се црногорска јавност још једном увјерила зашто ово наводно независно тијело треба под хитно расформирати. Умјесто да Ивица Станковић, Миливоје Катнић и Лидија Вукчевић буду у оптужници због корупције у тужилаштву, они су изгледа онима који треба да их разријеше запријетили оптужницом. И као посљедица Катнићевог “образложења” добивамо саопштење да треба да вјерујемо Тужилачком савјету а не сопственим ушима које су чуле како Нено Вујошевић јасно саопштава и потврђује да новац који добија од Душка Кнежевића иде за Ивицу Станковића.

Исти је случај и са “Ковертом” гдје се на снимку јасно чује да Душко Кнежевић даје конвертованих 100 хиљада долара Мигу Стијеповићу да их овај однесе Милу Ђукановићу. Једино то нико не види нити чује у Савјету и Тужилаштву.И док угледни ћутолози из Савјета настављају с достојанственим ћутањем, сигурни само у своје синекуре и живот у сјенци диктатора, ми остали присуствујемо убрзаном распадању посљедњих остатака нечега што је подсјећало на државу. А треба ли уопште поменути да ниједан од ових врсних правника из Савјета није имао храбрости да упита Миливоја Катнића какав је то документ добио од надлежних органа Републике Србије, а који обара криминалну пресуду у тзв. државном удару. Или шта је Миливоје Катнић одговорио поводом добијеног документа у вези ове институционалне монтаже у којој је он играо главну улогу? Али пошто црногорским правосуђем хара вирус ћутања, очигледно да ћемо у наредном периоду морати да га вакцинишемо одговарајућим документима истине, јер каква год била, истина је увијек љековита.