У овим данима, кад полицијске и параполицијске структуре грубо крше сва грађанска права атакујући на мирне грађане Црне Горе, Грађански савјет за контролу рада полиције (Дражен Церовић, Бранислав Радуловић, Александар Саша Зековић, Владимир Добричанин и Зоран Челебић), након посљедњих саопштења за јавност комотно може промијенити име у Грађански савјет за заштиту полиције. Посљедње саопштење тог назови-савјета, у којем се без трунке стида и срама тврди да младић испред „Делта Ситија“ није претучен од разуларених црногорских навијача због своје националности, представља професионално застиђе и довољан разлог да сва та лица, која су се фино ухљебила у такозваном Савјету, промптно поднесу оставке.
Демократски фронт подсјећа јавност да је исти тај Савјет прије неку недјељу „јуначки“ стао у заштиту полиције, која је, без икаквог стварног повода, брутално и насилнички приводила и пребијала младиће по Зети, Подгорици, Беранама, Пљевљима и широм Црне Горе.
Стога ДФ нема никакву дилему да се господа Александар Зековић, звани Саша, Бранислав Радуловић, звани Бане, и остали “контролори” рада полиције налазе под пуном контролом Веселина Вељовића, који у својим фиокама држи досијее за сваког од њих понаособ, и тиме их уцјенује по основу њихових различитих склоности предњих и задњих намјера.
ДФ ипак није могао вјеровати да ће се Грађански савјет за контролу рада полиције спустити толико ниско и бестидно, и тако флагрантно стати на страну Веселина Вељовића и његових батинаша. Стога се већ уз просту успоредбу може лако закључити да су полицију боље бранили Александар Зековић, звани Саша, Бранислав Радуловић, Бане, и остала дружина из “Грађанског” савјета, него што то чине САЈ и друге параполицијске структуре, које су ових дана дислоциране у покушају да застрашују и малтретирају грађане гдје год то затреба по Црној Гори.
Зато Демократски фронт овим путем позива Александра Сашу Зековића, Бранислава Радуловића и остале „хероје“ тобож-Грађанског савјета, који су заборавили на грађане, да смјеста поднесу оставке. Оваквима какви су, пуно им је поштеније да престану с јефтином глумом заштитника грађана, и да одмах навуку униформе Специјалних антитерористичких јединица стављајући се и формално под команду Вељовића, који је под командом Ђукановића. И да та бизарна петорка покуша да својеручно батина десетина хиљада грађана, које заступа како заступа, а који су ових дана „криви“ само што часно бране светиње и Црну Гору од политичких мутаната и насилника на власти, који полицију користе у своје приватне сврхе за очување мафиократског режима.