Демократски фронт Даниловград, у име побједничке Коалиције „За будућност Црне Горе“, обавјештава јавност да је у посједу документације, која показује да Комунално предузеће Даниловграђана наставља устаљену праксу предизборних запошљавања, коју је ДПС власт прецизно појаснила у знаменитој афери „Снимак“, и то кроз формулу „1 запослени = 4 гласа“. 

Само у периоду од расписивања парламентарних избора, од 20. јуна, до 5. августа, запослено је седам нових радника у овом јавном предузећу, од којих су двојица почела са радом 6. јула 2020.год, док је преосталих пет лица радни однос засновало 1. августа 2020. 

Од почетка 2020. број новозапослених је готово дупло већи. А додатан проблем је у томе што је  ријеч о предузећу, које има огромна дуговања, и послује на ивици стечаја. Према званичним извјештајима, ово предузеће, закључно са 31. децембром 2019.  само за плате дугује готово 530.000 еура, док је порески дуг са каматом, на исти датум, износио 136.401,47 еура. 

На ове износе треба додати и дугове, настале током седам и по мјесеци текуће године. И поред бројних дуговања, нова управа Комуналног, као и она претходна, поставила је као свој приоритетни „пословни задатак“ да обезбиједи гласове свом посусталом и онемоћалом ДПС-у. 

Сличну „пословну филозофију“ слиједе и друга јавна предузећа и службе у Даниловграду, попут Водовода, или Службе заштите и спасавања, чија управа је постала нека врста „банкомата“ за инкогнито-трансакције ДПС-а. Умјесто да се отварају нова предузећа и нова радна мјеста у привреди, власт врши партијска запошљавања у општинској администарцији и јавним службама, јер је претходно распродала и багателисала сва рентабилна производна предузећа и фабрике. 

Демократски фронт Даниловград убијеђен је да ће новозапослени у даниловградском Комуналном, заједно са осталим грађанима, гласати против девастирајуће и криминогене економске политике однарођене власти, која одузима нашу будућност и будућност наше дјеце. Гласајмо за реална радна мјеста, за нове инвестиције и фабрике, а против предизборних манипулација, измишљених и неизвјесних послова, злоупотреба  и фиктивних обећања  ДПС-а. Гласајмо за будућност Даниловграда! Гласајмо за број 9. За будућност Црне Горе!