Умјесто да предсједница општине Даниловград Зорица Ковачевић поднесе оставку, да се распишу ванредни локални избори, она се латила потписивања уговора о раду и протекционашког запошљавања “у неограниченом количинама.” Ваљда у жељи да, по први пут у својој дугогодишњој политичкој каријери, испуни обећања, која је олако дала бирачима, г-ђа Ковачевић је одлучила да што више оптерети ионако препуњену општинску администрицију, без обзира на критеријуме, спецификације и слободна радна мјеста. Наравно да иза тог њеног подухвата стоји неодговорност, али и осветољубивост, тј. потреба да новој власти на сваки начин отежа посао, и да презадужену општинску касу остави у што горем стању.

Обавјештавамо предсједницу општине Зорицу Ковачевић, да је након протеклих избора изгубила легитимитет да покрива било коју позицију и обнаша било коју функцију у Општини.

Подсјећамо да је опозиција остварила убједљиву побједу, од готово 1300 гласова више у односу на ДПС и све коалиционе му партнере, што је огромна разлика узимајући у обзир укупан број бирача у Даниловграду.

Партијска асфалтирања, безочна куповина личних карата, велики број „фантом“ бирача, циљана расподјела социјалних и других „давања“, отворене пријетње функционерима, члановима и симпатизерима наше коалиције, вријеђања и хапшења вјерских достојанственика, омладине, па чак и дјеце, покушаји застрашивања грађана – све то није помогло режиму, ни на локалном, ни државном нивоу, да оствари резултат који је пројектовао, већ је, напротив, доживио тотални дебакл.

Отуда г-ђу Ковачевић упозоравамо да промптно престане са нелегалним запошљавањима и расипањем локалног буџета, јер ће се сви неутемељени уговори и све нелегално донијете одлуке наћи на удару закона. Такође је позивамо да што прије поднесе оставку, и усмјери своју енергију у правцу планирања пензионерских дана, јер се тренутак њене смјене сасвим приближио, а не да проклиње нову власт, Србе, Албанце, и све редом, зато што ДПС и Кумровец неће више управљати Црном Гором.

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ДАНИЛОВГРАД

У ИМЕ КОАЛИЦИЈЕ „ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ“