Овлашћени представници Демократског фронта, Владислав Бојовић и Никола Јовановић, учествовали су данас у разговору с представницима Демократске Црне Горе, поводом њене Иницијативе о изгласавању неповјерења Влади Црне Горе. Састанку су у име Демократске Црне Горе присуствовали Борис Богдановић, Велизар Калуђеровић и Невен Гошовић.

Након одржаног састанка, Владислав Бојовић и Никола Јовановић, као представници Демократског фронта, достављају сљедеће саопштење за јавност:

„Демократски фронт подржава сваку реалну иницијативу, која за циљ има пад Владе Мила Ђукановића. Због тога нам је било веома значајно да добијемо информацију да ли иницијатори, односно Демократска Црна Гора, осим 16 посланика Демократског фронта, може обезбиједити и подршку преосталих 25 посланика, да би иницијатива резултирала падом Владе.

Као представници Демократског фронта, изузетно заинтересовани за успјех ове иницијативе, морамо обавијестити јавност да Демократска Црна Гора у овом тренутку нема обезбијеђен довољан број посланика за изгласавање неповјерења Влади.

Такође смо дужни обавијестити јавност да неизгласавање неповјерења Влади, односно неуспјех иницијативе Демократске Црне Горе, за собом повлачи сљедеће посљедице:

  • Свака наредна иницијатива о изгласавању неповјерења Влади не може се покренути у наредних 90 дана.
  • Пошто је Демократски фронт заказао протесте за 27. септембар, на којима ће грађани Црне Горе тражити пад Владе, јасно је да би уставна ограничења од три мјесеца, која би проистекла из неупсјеха ове иницијативе Демократске Црне Горе, обезбиједила Влади Мила Ђукановића додатних 90 дана опстанка.

У сваком случају, након обављених разговора, коначну одлуку донијеће Предсједништво Демократског фронта.“