У циљу даљег лакирања политичке реалности у Црној Гори данас је на режимском ЦДМ-у освануо славодобитан наслов “Ђукановић са Путином, Макроном, Нетањахуом, принцом Чарлсом на обиљежавању сјећања на холокауст”. А текст почиње неумјесним редосљедом: “Поред Ђукановића, Свјетском форуму у Израелу, између осталих ће присуствовати и предсједници Русије, Владимир Путин, Француске, Емануел Макрон, Нјемачке, Франк Валтер Штајнмајер, Принц Чарлс…”
ДФ истиче да је ријеч о новој класичној медијској злоупотреби одржавања једног достојанственог Свјетског форума какав је сјећање на холокауст, а у циљу величања лика и дјела шефа режима, јер ће на Форуму, како пише: “поред Ђукановића”, и “између осталих”, бити присутни Путин, Макрон и други. Црногорској јавности се покушава наметнути утисак да ће Ђукановић, у најмању руку, преузети вођење Форумом и говорити, али се из текста, иако у завијеној форми, ипак јасно види да неће ни говорити, него само присуствовати, као, уосталом, и многи други.
Злоупотреба одржавања Форума свјетског значаја пренаглашавањем улоге Ђукановића дегутантна је и као нов блијед покушај фризирања политичке стварности у Црној Гори. Стављање њега испред, као и у исту раван с лидерима земаља истинске демократије, дјелује као отужна лакировка, јер је ријеч о освједоченом диктатору који је Црну Гору издијелио најближим члановима фамилије и послушним тајкунима, уз лојалне припаднике полиције и мафије, који здружено доприносе негативном имиџу Црне Горе у свијету.
Ђукановић ће бити на Форуму земаља парламентарне демократије а неће му сметати ни што је лично наредио хапшење посланика ДФ-а управо у Парламенту, као и њихово колективно спровођење у затвор.
Једно је сигурно: угледни учесници Свјетског форума у Израелу добро знају његову “блиставу” биографију, и разлоге због којих је Црна Гора талац Запада, посебно због махинација њега и најближих чланова фамилије, чије оптужнице и даље стоје на стенд-бају.
Ђукановић ће без нелагоде присуствовати Форуму о холокаусту, иако је истовремено и главни покретач прогона српског народа у Црној Гори, и тога да се вјерници Митрополије-црногорско приморске осјећају управо као жртве холокауста, због чега достојанствено траже своја основна људска и вјерска права.
ДФ оцјењује да Форуми, као и овај поводом обиљежавања 75. година од ослобођења Аушвица и сјећања на холокауст, представљају форуме савјести читавог мирољубивог човјечанства. Али да управо зато класичним диктаторима, попут Ђукановића, који у својим приватним државама гуше основна људска и вјерска права, тамо није мјесто. Посебно што такви позиви, иако по аутоматизму, Ђукановићу служе да и додатно изиграва хуманисту широких начела, што у пракси своди на умрежавање полуга власти, гушење демократије и основних људских и вјерских права и слобода у заробљеној Црној Гори као холокаусту за многе њене грађане.