Информација која се данас појавила у медијима да су двојица младића добила четири мјесеца кућног притвора на основу споразума о кривици због тога што су „само“ брутално претукли и мучили једну ђевојку, а накнадно јој и отворено пријетили да ће је одробијати, најбоље говори о томе да је данашње правосуђе у Црној Гори дотакло само дно ругајући се правној држави. Зато се отвара дилема да ли се, уопште, може више потонути од овог моралног и професионалног потонућа. Нажалост, сваки пут се увјеримо да и те како може, у прилог чему иде и такозвани споразум о кривици за младе насилнике, као директна сугестија и препорука грађанима да могу пребијати кога стигну, уз информацију да могу рачунати на личну обавезу да ће због насиља морати своје послове који мјесец да обављају од куће.
Поводом овог немилог дешавања, ДФ, као прво, најоштрије протестује због сваког облика бруталног насиља над женама у Црној Гори. Истовремено, желимо да подсјетимо јавност и да је предсједница Основног суда, Жељка Јововић, прије неђељу дана изрекла срамну и политички мотивисану пресуду посланицима ДФ-а, међу којима је Милан Кнежевић исто осуђен на четири мјесеца кућног притвора. А он је осуђен због вербалне расправе с посланицима ДПС-а у холу Скупштине, који су, иначе, тог дана брутално згазили Устав и законе Црне Горе. Црногорска јавност сад може процијенити зашто је Милан Кнежевић добио четири мјесеца кућног притвора, идентично као и лица која су здружено пребијала несрећну ђевојку, иживљавајући се над њом у свом монструозном чину.
У ауту су је ударали песницама у главу и по тијелу у неколика наврата, извукли је из аута и на асфалту ударали ногама, па је несрећна ђевојка задобила и тешку тјелесну повреду, потрес мозга, а касније су јој пријетили смрћу, и да ће је одробијати. А након таквог драстичног примјера насиља над женом у Црној Гори пао је џентлменски договор тужиоца и окривљених о бенигној казни сједења код куће за све учињено, на шта још није реаговала ниједна организација за заштиту жена у Црној Гори.
Пошто је исту пресуду од четири мјесеца кућног притвора добио и Милан Кнежевић, а он за расправу с посланицима, при чему никог није ни прстом такнуо, поставља се логично питање да ли сад он треба да жали што и сам није брутално пребио Мишка Вуковића и Луиђа Шкрељу, па да му све буде урачунато у исту казну као и насилницима над немоћном ђевојком.
Или се кривични законик у Црној Гори спроводи по диригованим аршинима кад су у питању Милан Кнежевић и други опоненти режима из Демократског фронта.
ДФ нема дилему да је пресуда Милану Кнежевићу и другим посланицима ДФ-а, уз потпис Жељке Јововић, донесена по политичком налогу, и да је у њеном писању лично учествовала и Весна Меденица, као најбоља пријатељица Жељке Јововић.
Уосталом, Жељка Јововић је и постала предсједница Основног суда након што је обећала Весни Меденици и Судском савјету да ће осудити Милана Кнежевића, Милутина Ђукановића, Марину Јочић и Бранка Радуловића.
ДФ зато с правом истиче дилему: каква се то порука шаље будућим насилницима над женама у Црној Гори, кад су овог пута двојица младића добила четири мјесеца кућног притвора за брутално насиље и иживљавање над припадницом слабијег пола, а каква порука истовремено иде на адресу посланика у Скупштини Црне Горе, уз двоструке судске аршине, да ће за сваку своју иоле жучнију расправу завршити пред Жељком Јововић и другим Жељкама.