ДФ одговорио Демократама: Пијете рујно вино са Марковићем у Бандићима

ДФ одговорио Демократама: Пијете рујно вино са Марковићем у Бандићима

Присилно потписано саопштење малољетног члана пресс центра Демократа извјесног Бојанића осим што врви од несувислих конструкција његових шефова, уствари потврђује наш став да су Алекса Бечић и Душко Марковић договорили улазак Демократа у радну групу.

И поново саопштавамо без икакве озлојеђености: само нас поштедите већ познате патетике, вашег опозиционог шехидства и бусања у јуначка прса, и уђите у радну групу коју сте договорили са замјеником предсједника ДПС-а. Осим тога, јуче је посланик ДПС-а извјесни Ракочевић индиректно потврдио да сте се усагласили око вашег учешћа у радној групи, а ваш партнер из грађанске опозиције, функционер СДП- а Иван Вујовић, још једном печатирао сазнања Ранка Кривокапића да су ваш и документ ДПС- а једно те исто. Наравно, ниједним словом нисте демантовали посланика Ракочевића нити Ивана Вујовића, као што и посљедним саопштењем потврђујете да се Бечић договорио с Марковићем.

Али зато имате  патолошку потребу да кад год сте ухваћени у шуровању с ДПС-ом, нападнете ДФ за опозициону издају, притом оптужујући лидере ДФ- а за оно што уствари све вријеме ради Алекса Бечић. Тако сте изјаву предсједника ДНП- а Милана Кнежевића коју је дао 09. 01.2017.  а која гласи : “Ко се врати у Парламент ради за Душка Марковића” покушали искористити као Бечићево оправдање за контакте са Душком Марковићем, намјерно скривајући што се догодило прије ове Кнежевићеве изјаве.

А догодило се сљедеће: ДФ је Демократама и тадашњој грађанској опозицији био понудио формирање Владе и Парламента у сјенци, напуштање свих локалних скупштина, бојкот свих предстојећих избора и организовање протеста. Управо је Алекса Бечић први у тзв. грађанској опозицији одбио овај предлог ДФ-а, први предао листу за изборе у Херцег Новом, и отимао наше одборнике по Пљевљима док је Миливоје Катнић подизао оптужницу против Милана Кнежевића и Андрије Мандића.

А први ко се вратио у Скупштину је Ранко Кривокапић, ваш партнер из грађанске опозиције, док смо ми протествовали на  Цетињу против срамног и без организовања референдума,  уласка Црне Горе у НАТО. Треба ли да вас подсјетим да смо вас позвали и на тај протест као што смо вас 69 пута позивали на заједничко дјеловање, 56 пута на протесте, а притом вам упутили и 8 опозиционих иницијатива. На сваки од ових позива, иницијатива и апела, Алекса Бечић је одговорио негативно.

Ево, и сад пред цјелокупном црногорском јавношћу у име ДФ- а нудим Алекси Бечићу да заједно отпочнемо протесте и наши посланици ће одмах напустити Скупштину. Али читава Црна Гора зна не само да нећете прихватити позив да организујемо протесте, већ ћете учинити све да их опструирате као 24. октобра 2015. Зато вам ни ваши чланови не вјерују, кад у покушају да прикријете сарадњу с Душком Марковићем и оно што ради ваш лидер  најбезочнијим лажима нападате лидере ДФ-а.

Изгледа да је само вас потребно подсјетити да се против Андрије Мандића и Милана Кнежевића води монтирани судски процес скоро двије године који ниједном нисте осудили, да се против Небојше Медојевића и још дванаест функционера ДФ- а води још један монтирани процес који ниједном нисте осудили, а да су тај Душко Марковић заједно са Милом Ђукановићем за које по вашим ријечима “ради” Милан Кнежевић, истог тог Кнежевића послали у затвор четири мјесеца, а да Алекса Бечић ни једним јединим словом није осудио незабиљежени институционални прогон кроз који пролази лидер ДНП- а. Осим тога, оптужбе да сте све договорили с Душком Марковићем, изрекао је један, до скора ваш, бивши  високи функционер, устврдивши како су се у коноби у Бандићима срели Душко Марковић и ваш најужи члан руководства како би преговарали о изборним законима и једном приморском граду. Ниједним словом нисте демантовали вашег дојучерашњег функционера, а морате признати да је превише “случајности” које се поклапају у  вашем и предлогу ДПС- а о удруженом дјеловању у радној групи која већ има кодни назив “Бандићи”.

И онда је ДФ крив зато што сте се ви договорили с ДПС-ом и што су то и сви други у опозицији примијетили. И на крају, што се тиче нашег коментара на предлог ДПС-а, једино ћемо вам рећи оно што су вам и други рекли: исти је као ваш. Само да не тужите једни друге за фалсификат, јер је питање коме ће Катнић прије повјеровати.