ДФ: Одлука Катнића скандалозна, Мило и послушници уништили државу и правосудни систем

ДФ: Одлука Катнића скандалозна, Мило и послушници уништили државу и правосудни систем

Одлуку Миливоја Катнића да кроз наводну наредбу о проширењу истраге осумњичи Славољуба Стијеповића као члана организоване криминалне групе која је учествовала у прању новца Демократски фронт је назвао скандалозном, и оцијенио да она представља бруталну спрдњу са покојним правосудним системом али и са свим црногорским грађанима.

Они сматрају да је наредба о проширењу истраге заснована на криминалном логицирању Миливоја Катнића да је шеф криминалне групе Душко Кнежевић, а не Мило Ђукановић који је и тад и сад био предсједник ДПС-а, и питајуј: „Како је могуће да осумњичени буду 21 функционер и активиста ДПС- а у Зети, бивши градоначелник Славољуб Стијеповић, а да то не буде њихов предсједник партије Мило Ђукановић“?

Нарочито апострофирају сљедеће: Мило Ђукановић је потврдио да је ДПС примио донацију од Душка Кнежевића у доларима, а исти Кнежевић изјавио да је Стијеповићу дао новац по налогу Мила Ђукановића. Значи, Миливоје Катнић вјерује Душку Кнежевићу кад саопшти да је новац дао Мигу Стијеповићу, али му не вјерује кад каже да је то урадио по налогу Мила Ђукановића, и онда покреће истрагу против школских другова, док за Ђукановића не постоји ни удаљена сумња. Као што не постоји ни удаљена могућност да Стијеповићу буде одређен притвор због могућег утицаја на свједоке и остале осумњичене.

Из ДФ-а подсјећају јавност да су због позајмљених седамнаест хиљада долара функционери ДФ-а Дејан Вујисић и Жељко Шћепановић заједно са Момиром Николићем који је позајмио новац били у Истражном затвору шест мјесеци, док је Миливоје Катнић затражио стављање у притвор Небојше Медојевића. А сви остали осумњичени у монтираном процесу за прање новца били су у тужилачком притвору два дана.

„Да ли то значи да Славољуб Стијеповић може да уђе у тужилаштво кроз димњак, а изађе кроз олуке, док 21 активиста ДПС-а учествује у поступку тек кад научи свједочки исказ напамет који им је изгледа написан у тужилаштву. Јавна је тајна да је Славољуб Стијеповић у кафани „Код Гаљана“, у близини аеродрома Голубовци, припремао активисте ДПС- а Зете какав свједочки исказ да дају.

Наравно, СДТ у овим радњама не проналази никакво кривично дјело ометања правде, као што и не види у радњама предсједнице ГО Голубовци Тање Стајовић која је поменуте активисте саслушавала након давања исказа у тужилаштву. И сад Миливоје Катнић покушава да пошаље поруку како је закон једнак за све, и како ће Миго Стијеповић и његов школски друг одговарати за кривичне радње које су починили, али ниједан ни други неће бити у притвору, нити ће им бити одузете путне исправе.

Једино се Стијеповићу може ограничити забрана напуштања димњака, а Кнежевићу Лондона, како би били доступни Сузани Мугоши или неком њеном клону из Вишег суда. Због свега наведеног ДФ констатује да никакав ГРУ, ЦИА или МИ6 не могу уништити ову државу као што су то учинили Мило Ђукановић, његови кадрови и тајкуни, да с правом постављамо питање, за коју службу они раде?“, закључили су из ДФ-а.