Демократски фронт најоштрије осуђује серију хапшења грађана и новинара по Црној Гори од стране режимске полиције Ђукановића, који је погубио компасе, увјерен да голим насиљем може одржати диктатуру. Сада већ не прође ни дан а да неко од грађана слободног духа не заврши иза решетака по директиви шефа режима и полицијских послушника.
Овог пута ухапшен је координатор партије Алтернатива Црна Гора, Веско Пејак, који је на фејсбуку оптужио ДПС да намјерно ствара инциденте како би Црну Гору гурнуо у рат. Демократски фронт и поводом хапшења Пејака истиче грубе и видљиве двоструке аршине режима, којем је засметала изјава Пејака да партија на власти гура народ у рат а, кад је распоп Мираш Дедеић на хрватској телевизији још средином јануара запријетио да у Црној Гори лако може доћи до рата, нико из режима и полиције није реаговао, а камоли да је Дедеић ухапшен.
ДФ се првенствено залаже за мирни суживот свих грађана и вјера у Црној Гори, чврсто увјерен да ће достојанствени народ надвисити и игнорисати све тензије које Ђукановић намјерно форсира и подмеће грађанима. Као посљедњи диктатор у Европи, по свом већ опробаном систему, он и овог пута завађа Црну Гору не би ли опстао на подјелама и сачувао оно што је попљачкао од Црне Горе. Али у томе неће успјети, тим прије што народ добро види да се крај диктатуре ближи, а што Ђукановићу и ствара нервозу коју лијечи издајући наредбе за серијска хапшења. Уз све то, индикативно је и да су два грађанина, Милија Горановић и Веско Пејак, један за другим ухапшени управо у Никшићу, граду који Ђукановићу исто окреће леђа, као што му то чине остали градови и сва Црна Гора, којој су додијали и он и његова фамилија и послушници.