Да ће НКТ постати бизарно тијело и предмет ироније бројних грађана знало се од старта. Састав репрезентације НКТ украсио је Јевто Ераковић, директор КЦЦГ, који се по медијима сервилно захваљује Ђукановићу, а није га срамота да пролази поред љекара, свјестан да сви знају да он прима пет хиљада еура мјесечно, а они по неколике стотине. Раме уз раме с Ераковићем је и егзотични Бобан др Мугоша, који прима “свега” три хиљаде еура мјесечно, а прославио се тиме што је на мјесту директора Института за јавно здравље већ пет, шест мандата. Зато је, спортским рјечником речено, “ушио” режимске судије у Црној Гори, које су иза њега са “свега” три мандата.

Демократски фронт је у обавези због грађана да Ераковића, Мугошу, Бегића и остале пита колико су конкретно зарадили и у НКТ-у, колико су профитирали на народној муци, јер би се по томе рекло да им и није баш мрско да пандемија потраје.

Посебна прича је језички и сваки други сценски дилетантизам и пренемагање чланова НКТ пред камерама док грађанима држе придике до изнемоглости, а онда се пандемија на велика врата вратила у чувену: корона фри дестинацију.

Наравно, у НКТ-у су у завијеној форми одмах оптужили грађане, уз неодређене поруке типа: “Били смо се превише опустили”. А ако се ико био превише опустио, то је управо НКТ.

Демократски фронт зато позива комплетан НКТ да поднесе оставку због нултог учинка, јер смо се и после сијасет изјава те егзотичне групе партијских намјештеника опет нашли на самом почетку.

Уз ово, ДФ се надао да ће бисери и покондиреност НКТ-а остати јединствени у изјавама друга Јевта, који и даље понавља исту пјесму да је свака “стигматизација сувишна”.

Али из љекарске струке стиже и изјава др Ранка Лазовића да је данашње стање око пандемије “далеко од доброг”, чиме је јавно признао да све вријеме имамо и – НКТ далеко од доброг. Лазовић је грађане информисао и да маске морају носити свугдје, “осим у сну”, а, да би посредно поентирао и на забрани литија, пласирао је и несувислу изјаву: “Заборавите сахране.”

Жорж Буфон, који није преминуо у првом кластеру другог таласа, јер је умро још 1788. (не од короне), француски научник и енциклопедиста, познат и по сентенци: „Стил је сам човјек.“, сигурно би након изјаве Лазовића осјетио макар мучнину.

Изјава др Лазовића да грађани „забораве сахране“ говори о чињеници да би појединци у врху љекарске струке у Црној Гори могли порадити на властитој едукацији у јавном наступу.

Не хајући за Буфона, Лазовић је указао и на могућност да ће можда све бити затворено – и да нас чека отварање граница! Дакле, и по овом се јасно види да се НКТ у струци низашта не пита, јер само спроводи диктате режима, којем је главни циљ ометање литија, а и жеља да се нешто заради током пандемије.

Лазовић се прославио и оцјенама да је Институт „затрпан“ тестирањем“, да постоје и тзв. „хладни“ случајеви, и да ће додатне кревете, како рече: „пустити у погон“.

Али је тешко примаћи се шампиону нонсенса, Јевту Ераковићу, који самог себе пушта у погон на сваки помен имена Ђукановића. У сваком случају, грађани неће „заборавити на сахране“, мада ће поштовати мјере. Иако је НКТ већ одавно изгубио поштовање грађана, као партијска филијала у зачараном кругу медицине и ДПС-налога уз контроверзне медицинске савјете и партијске директиве.

Уз ово илустративно је и да се међу кандидатима за овогодишњу Тринаестојулску награду налазе Институт за јавно здравље Црне Горе, др Ранко Лазовић и др Нермин Абдић, па је и скица за портрет највишег државног признања заокружена.

А ако је неко у сумњи око наступа др Лазовића, нек погледа коментаре грађана након његове изјаве. На порталима се издваја један врло илустративан: “Људи, зна ли ико шта рече тај чоек?!”