Посљедње саопштење Вељовићевог Грађанског савјета за контролу рада полиције представља флагрантан доказ у којој мјери је то тобож независно тијело под пуном контролом режимских структура, због чега га и треба под хитно расформирати.
А перјанице тог и таквог “Савјета”, Александар Зековић и Бранислав Радуловић, као декларисани подржаваоци партијске цркве Мила Ђукановића и антиправославног Закона, објављивањем дјелова саслушања Ј.В., који је брутално пребијен на булевару испред “Делте”, у ствари су из нехата открили да је ријеч о инциденту на етничкој основи.
Наиме, у саопштењу Вељовићевог Савјета цитирани су сљедећи наводи претученог Ј.В.: “Нисам подизао три прста, нити сам код себе имао спортска или национална обиљежја, већ сам бјежао из страха да ме не избију као ове момке.”
А управо у овој реченици је и садржана сва истина: осим Ј.В. претучена су још двојица младића, чији идентитет Грађански савјет не жели да утврди и саопшти. Ти млади људи су претучени од стране разуларене навијачке руље само зато што су Срби, а Ј.В. зато што је руља повјеровала да је и он Србин.
Демократски фронт се пита: има ли ишта скандалозније и шовинистичкије од чињенице да Управа полиције и Грађански савјет здружено скривају чињеницу да су осим Ј.В. претучена и још двојица младића јер су Срби?!
ДФ зато захтијева од Александра Зековића, Бранислава Радуловића и њиховог шефа Веселина Вељовића да цјелокупној јавности открију идентитет двојице младића који су претучени од шовинистички распомамљене руље.
Заиста је срамно сазнање да чланови Грађанског савјета, умјесто да раскринкавају непочинства челних људи Управе полиције, на све начине постају саучесници у прикривању кривичног дјела. Посебно иритира што двојац Зековић – Радуловић по налогу Веселина Вељовића дијели лекције званичној Србији само зато што је цио регион видио пребијање младића, за којег су навијачи Црне Горе закључили да је Србин, а претходно су већ претукли двојицу Срба.
Наравно, све ово не бива предметом интересовања Грађанског савјета, јер је више него очигледно да се Зековић и Радуловић налазе у фиоци Веселина Вељовића, и да нијесу у стању повући ниједан самосталан потез док им директор полиције не напише тезе.