Врховни државни тужилац Ивица Станковић требао би да Душку Кнежевићу додијели статус свједока сарадника, предложили су данас из Демократског фронта, наводећи да је Кнежевић у „сваком смислу кредибилнији и образованији свједок од неписменог и нарученог Саше Синђелића“.

„Заснивајући опстанак на власти редовним замјенама теза, ДПС је истакао своје душевне боли јавно критикујући Душка Кнежевића што је тајно снимао школског друга, уз закључак да се Кнежевић тиме спустио на најнижу степеницу части као врховне вриједности црногорске традиције.

Демократски фронт указује да је Стијеповић, као најближи Ђукановићу у кабинету, читаву ствар ‘спасио’ тако што је у духу ‘високе’ степенице части ДПС-а лежерно гурнуо у џеп коверат са сто хиљада евра. И тиме директно посвједочио како се та партија у пракси бори за врховне вриједности поменуте црногорске традиције“, нагласили су из ДФ-а.

Озлојеђени у ДПС-у, подсјећају, истакли су и да је Кнежевић кукавички побјегао од правосудних органа.

„А ти исти правосудни органи и постоје да испуњавају жеље и налоге ДПС-а, шта му, и како год наложи, посебно кад је ријеч о Демократском фронту, као највећем политичком противнику режима.

Понављајући да су Душко Кнежевић и режим у праву за све комплименте које су изрекли обострано, Демократски фронт предлаже једини смислени потез у новонасталом ‘еуро-вакууму’ од сто хиљада евра“, наводе из ДФ-а и истичу:

„С обзиром на бројне тврдње Душка Кнежевића, посебно да је Ђукановићу изручивао бројне суме кад год је шта зашкрипало, имајући у виду напомене да је то код предсједника Црне Горе већ овјештала пракса, посебно за куповину избора, уз тврдње Душка Кнежевића да Ђукановић гради своје куће под туђим именима, итд, ДФ сугерише излазак из такве кризе идентитета на обје стране: да Душку Кнежевићу буде додијељен статус свједока сарадника. Посебно што је он у сваком смислу кредибилнији и образованији свједок од неписменог и нарученог Саше Синђелића, на којем и почива сва потрошена и већ исмијана прича о наводном државном удару.

На овај начин би се Кнежевићу пред очима читаве црногорске и европске јавности указала и најбоља прилика да разбије режимску хоботницу, о којој и говори свих ових дана. Али да му статус свједока сарадника да врховни државни тужилац Ивица Станковић“.