Демократски фронт је био у праву кад је, након људског чина врсног човјека и спортисте, селектора ватерполо репрезентације Црне Горе, Владимира Гојковића, очекивао исхитрену реакцију сад већ познатог апаратчика, министра спорта, Јановића, који је од избора на функцију до данашњег дана систематски успио да изгуби сав углед који је, као спортиста, некад имао.
Познат као агилан да држи придике свима и свакоме као Ђукановићев послушник, Јановић је овог пута поручио и свом клупском колеги и тренеру да не разумије контекст црквених одликовања. ДФ му заиста вјерује да не разумије много шта па ни то, због чега не разумије ни основне људске и духовне вриједности и поруке. Јановић се додатно избламирао и коментаром да црквена одликовања посебно не разумије у колективним спортовима, а из цијеле репрезентације Црне Горе нико се није огласио против свог врсног друга, спортисте, пријатеља и тренера, Гојковића.
Јановић је уз све ово направио и трећу личну, и пред јавношћу Црне Горе се избламирао поруком да Гојковић треба да се држи благослова државе, доказујући и тиме да је овом министру једини олтар каса Владе Црне Горе, пред којим се усрдно моли сваког јутра прије ступања у кабинет.
Због свега чиме је министар Јановић себе офирао као дежурног полицајца спорта, ДФ се пита да ли је Јановићу јасно бар колики број вјерника Митрополије, и свих других, прати наступе наше репрезентације, и колика би посјећеност била кад би јој, захваљујући онима попут њега, млади окренули леђа.
А Гојковић је, као спортиста и вјерник, присуствовао литургији у Цетињском манастиру, гдје је митрополит Амфилохије славном тренеру и цијелој репрезентацији честитао, и додијелио икону Свете Богородице Филеримске.
Јановић најзад мора бити свјестан своје тужне политичке биографије, у коју је кренуо као узорни спортиста, и постао отужни каријериста. И контролор вјерских осјећања чак својих дојучерашњих колега и саиграча. Тиме је још једном на дјелу показао како се иза лика некад успјешног спортисте крије најобичнији апаратчик, којем је главно да стане у одбрану лика и дјела свог шефа ради стицања поена за лично напредовање у каријери. Тако је на свом путу од ватерполисте до каријеристе Јановић данас пред цијелом црногорском јавношћу самог себе брутално потопио у базену.

Демократски фронт