Демократски фронт поздравља одлуку Вишег суда у Подгорици да суђење бизнисмену Душку Кнежевићу и још шесторици осумњичених у афери “Коверта” одложи управо за Први април, и тиме и симболично укаже да се на дан лажова наставља суђење у којем ће Виши суд монтажама настојати да аболира екс-градоначелника, садашњег савјетника Предсједника Црне Горе.
ДФ истиче да је тадашњи донатор Душко Кнежевић, који је дао коверту, први на листи, а да је Стијеповић дискредитован тиме што је на листи осумњичених доста ниско иза Кнежевића, притом као лице које је директно гурнуло коверту у властити џеп. А потом је, наводно 47.500 еура Стијеповић другарски предао предсједнику Одбора ДПС-а Голубовци, да паре по капама издијели партијским активистима по Зети за парламентарне изборе у октобру 2016. године. А сића од 50.000 еура негдје је успут испарила, што је за Суд, изгледа, ирелевантно, јер је сума очито завршила у џепу Мила Ђукановића.
Разлог за одлагање је и што два адвоката одбране нијесу упозната са оптужницом, нити је Кнежевић добио позив, иако је адвокат Ђукановић адресу Кнежевића доставио и тужилаштву и Суду. ДФ оцјењује да и овај детаљ јасно указује на чињеницу да режим преко Вишег суда намјерно одуговлачи са разрјешавањем флагрантног процеса узимања прљавих пара у добро увјежбаном режимском рекету.
У овом судском галиматијасу изгледа да је најбитније што је адвокат Аковић, који заступа Стијеповића, новинарима испред Суда саопштио да је његов клијент негирао кривично дјело које му се ставља на терет. А то, што је црногорска и свјетска јавност већ небројено пута видјела сад већ чувени, добро увјежбани форхенд Стијеповића, којим у џеп вјешто гура коверту, очито нема неког значаја за цио доказни поступак.
ДФ истиче да режим очигледно и даље стоји пред скандалом око флагрантног прања новца у партијске сврхе за куповину гласова, од чега га ништа не може опрати, а што је тек врх леденог бријега манипулација око куповања избора и “џентлменског чашћавања” бирача пред дан гласања.
Уз све ово, јавност Црне Горе је у прилици да види и како Суд брани предсједника Црне Горе и његовог савјетника, замјењујући тезе миксовањем афера “Атлас” и “Коверта”, у покушају да се јавност збуни двоструким аршинима. А Мило Ђукановић притом сипа дрвље и камење на свог мрског пријатеља, који му је финансирао све, од изборних кампања до приватних путовања по земноме шару.