Зоговић: Заробљено тужилаштво штити монопол ДПС-а

Зоговић: Заробљено тужилаштво штити монопол ДПС-а

Политичко-криминалне структуре с Космета и из Црне Горе, које су уходале посао око профитирања на народној несрећи, у садејству су организовале и шверц робе из Србије, оцијенио је Милун Зоговић, посланик Демократског фронта.

„Скривени потези с Косова око увођења такси од сто одсто на робу из Србије сад су и потпуно разобличени. Очигледна је намјера да криминалци у власти, и они блиски владајућим структурама, могу развијати незаконите приватне бизнисе. Притом се, све уз пароле црногорског режима о уласку у ЕУ, оваква мешетарења одвијају директно пред очима европске јавности“, истакао је  Зоговић и додао:

„А то на крајње бизаран начин и представља потврду о каквим здруженим управљачким гарнитурама је ријеч на Космету и у Црној Гори“.

Он додаје да није ново да је привремено окупирана јужна српска покрајина постала стједиште свих видова организованог и другог криминала, који угрожава не само балканску, него и европску стабилност и безбједност.

А ријеч је и о прибјежишту и сигурној кући за починиоце најтежих, и других кривичних дјела из читавог региона.
А јасно се види и потврда економске зависности Косова од матичне државе Србије и њених производа, при чему је покушај вјештачког прављења државе у држави доживио најгоре наличје кроз фијаско владавине права“, сматра Зоговић и наглашава:

„По питању дебелог учинка режимске Црне Горе у бесправном подривању интереса званичне Србије, кад би у Црној Гори и постојало независно тужилаштво, лако би били разоткривени и раскринкани овдашњи актери и њихове скривене улоге“.

Зоговић додаје да тако нешто у партијском Монтенегру засад је тешко оствариво, јер је највећа улога заробљеног тужилаштва да штити монополе ДПС-а, а не да гони починиоце кривичних дјела из кругова режима.

„И, наравно, да организује и подмеће афере Демократском фронту, као свом највећем политичком противнику, и држави Србији. А то илустративно потврђује и комична пилот-епизода из могуће ексклузивне серије с Мигом Стијеповићем у главној улози, који је још и увријеђен што је откривен у примању коверата на руке, и гурању у властити џеп“, закључио је Зоговић.