Зоговић: Марковић да смијени Зенку због промовисања терористичких организација

Зоговић: Марковић да смијени Зенку због промовисања терористичких организација

Ако је Црна Гора суверена и независна држава, и није протекторат или покрајина „Велике Албаније“ премијер Душко Марковић мора хитно због потпиривања вјерске и националне мржње, и промовисања терористичких организација смијенити министра за људска и мањинска права Мехмеда Зенку, реаговао је данас Милун Зоговић, посланик ДФ-а и члан предсједништва ДНП-а.

Он оцјењује да премијер Марковић ово мора учинити одмах, не чекајући оставку комплетне Владе у складу са захтјевима организатора протеста. Јер чак и у оваквој Црној Гори, човјек који не види ништа спорно у скандирању „Ослободилачкој војсци Косова“ не може бити министар.

Скандирање УЧК једнако је скандирању и промовисању „Исламске државе“ или „ Ал Каиде“ и ту нема суштинске разлике. Ако премијер Марковић одмах не смијени овог министра, биће јасно да и он подржава „рекламирање“ тероризма што је довољан повод за кривично процесуирање и Марковића и Зенке, истиче Зоговић и додаје:

Чак су и САД, као највећи савезници и ментори косметских Албанаца, без устручавања, ову организацију прогласиле тереористичком. Поред Албанаца из региона од 1995 до 1999 године у редовима ОВК ратовало је се више стотина плаћеника.

Зоговић подсјећа да су ови пси рата дошли су на Космет из Авганистана, Турске, Пакистана, Алжира, БиХ, Албаније, Хрватске и из земаља западне Европе (у првом реду из Швајцарске и Немачке) са дебелим ратним искуством из ратова у Чеченији, Авганистану, Либану.

У поменутом периоду извршили су преко 2000 оружаних напада на званичне и легалне органе државе Србије(војску и полицију) и над цивилима свих националности.

Монструозност и бестидна звјерства била су основни потпис ове организације. Министр Зенка ће у наредном периоду као једну од маркетиншких активности и израза пацифизма вјероватно направи медијску промоцију и „жуте куће“ у којој су отетим Црногорцима, Србима и нелојалним Албанцима вађени органи и то на живо, и саопшти да је и то сасвим природно и уобичајено.

Ово је уједно и одличан тренутак да се ДПС и гласноговорник Никола Дивановић добро запитају ко је „збуњен а ко луд“ у њиховој владајућој коалицији и куда плови овај брод. Подсјећам их да је још у 5 вијеку прије нове ере филозоф Хераклит рекао да „Улица која води уз брдо и она која води низ брдо јесте јадна и иста“ а они у двадесет првом вијеку не желе да схвате да колика је узбрдица толика ће бити и низбрдица, наглашава посланик ДФ-а.

На сву срећу ближи се дан када ће грађани и Улица рећи своје. Опасно је призивање духова прошлости, једнако је опасно насртање на православне светиње и промовисање терористичких организација, остаје једино спорно да ли поменути министар спроводи званичну политику владе у Подгорици или владе у Тирани или је то заправо једна те иста политика. Реакција премијера Марковића даће одговор и на ово питање, закључио је Зоговић.