Дијелим задовољство због пројеката који се реализују у Плаву, центру наше општине. Поставља се питање да ли ће премијер Марковић приликом данашње посјете општини Плав обићи и „бројна градилишта“ у Брезојевицама, Новшићу, Велици, Горњој Ржаници, Пепићу, Машници и Мурини. Премијер је сам себе поштедио тих обилазака, јер у тим мјестима није предвиђен нити се реализује ни један једини пројекат, наводи се у реаговању посланика ДФ-а, Милуна Зоговића поводом посјете Плаву премијера Душка Марковића.

Зоговић истиче да не жели да вјерује да влада премијера Марковића дијели грађане по националној основи и да нити једно од ових мјеста у којима живе православни грађани није вриједно никаквог улагања. Декларативна грађанска орјентација премијера,истиче она, требала би бити гарант искључивости сваке дискриминације по националној основи.

Добро би било да премијер баш данас у Плаву разријеши ову мистерију, тврди посланик Фронта.

Подсјетио је да је прошло готово пола године и од премијеровог обећања да Црна Гора неће заборавити невине жртве злочиначког НАТО бомбардовања Мурине 1999.године и њихове породице. Међутим, како истиче он, породице више од двије деценије не могу да добију чак ни правну квалификацију, шта се тада десило у Мурини а камо ли да остваре неко друго право.

На тај начин држава Црна Гора заправо прикрива гнусни злочин над својим грађанима. Да не говоримо о обећаним пројектима за обнову Мурине, хотелима, шеталиштима и мотелима који су остали мртво слово на папиру. Вјероватно премијер мисли, да је тако праведно, оцјењује Зоговић.

Зоговић наглашава како је обилазак Плава добра прилика и да се обиђе гранична полиција, коју доминантно чине Мојковчани, јер очигледно, како истиче он, по мишљењу ове државе младићи из плавске општине општине нијесу предодређени и немају потребне квалификације за обављање тих дужности, па зато они треба да буду без посла, док се увози људство са стране.

А када смо већ код границе премијер Марковић би требао да обиђе Чакор, да му Величани покажу тачно гдје је граница, да не би нешто побркао у разговорима са својим пријатељима са Космета који тврде да ће премеђавати уз његову сагласност, закључује се у реаговању посланика Демократског фронта.