Кнежевићу уручен орден генерала Глазунова

Кнежевићу уручен орден генерала Глазунова

Данас је у просторијама Демократске народне партије легендарни херој Совјетског Савеза, и потпредсједник Удружења хероја Совјетског Савеза и Русије, Александар Салујанов, уручио предсједнику ДНП-а, Милану Кнежевићу, орден генерала Глазунова, двоструког хероја Совјетског Савеза, који је учествовао у ослобађању Београда 1944.
Генерал Салујанов се приликом уручивања ордена посебно захвалио лидеру ДНП-а на промоцији најбољих односа између Црне Горе и Русије, дубоко цијенећи његов политички рад и жртву, коју је поднио у посљедњем периоду.

Уважени гост се посебно захвалио Демократској народној партији на томе што и на овим просторима чува успомену на славну историју Отаџбинског рата Совјетског Савеза и улоге Црвене армије у побједи над фашизмом.

Захваљујући се на срдачном пријему у централи ДНП-а, генерал Салујанов је, као предсједник меморијалног комплекса „Парк хероја“ у Москви, и потпредсједник Удружења хероја Совјетског Савеза и Русије, упутио позив Демократском фронту да посјети Русију и упозна се са радом ове утицајне организације. Представнике ДФ-а је такође позвао да у октобру присуствују патриотским манифестацијама на Кавказу, које се организују под покровитељством предсједника Руске Федерације, Путина.

Захваливши се на признању, које му је генерал Салујанов уручио, Милан Кнежевић је посебно истакао чињеницу да Партија, чији је лидер, и у будућности има обавезу да чува и слави антифашистичку традицију Црне Горе. Том приликом је посебно истакао чињеницу да он лично, у својој породици, са пијететом чува три партизанске споменице, због чега за њега ово признање има посебан значај.

Посебну захвалност Милан Кнежевић је изразио генералу Салујанову за помоћ коју је пружао Савезној Републици Југославији за вријеме НАТО бомбардовања током 1999. године.

Предсједник ДНП-а је упознао генерала Салујанова са актуелном друштвеном и политичком ситуацијом у Црној Гори, посебно се осврнувши на институционални прогон у којем се налазе лидери ДФ-а због своје политике блиских односа са братском Русијом. Зато посјета Салујанова, као једног од најславнијих хероја Русије, има за ДФ посебан значај, јер представља још једну потврду снажења братских односа Црне Горе и Русије, што је, уосталом, и већинска жеља и воља црногорског народа. Овом састанку присуствовали су и предсједник Политичког савјета ДНП и члан Предсједништва ДФ-а, Предраг Булатовић, и шеф Медијског центра ДНП, др Драган Копривица.

Након пријема генерала Салујанова у централи ДНП-а, делегација ове Партије и Демократске странке јединства заједно са генералом Салујановом положила је вијенац на споменик партизану борцу на Горици