Кнежевић: Вријеме за Весну Меденицу стало као за Лепу Брену (ВИДЕО)

Кнежевић: Вријеме за Весну Меденицу стало као за Лепу Брену (ВИДЕО)

Посланик и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић оцијенио је да је одлука Судског савјета да по трећи пут изабере Весну Меденицу за предсједницу Врховног суда неуставна, незаконита и да ће тиме бити сахрањено црногорско правосуђе.

Јуче је крњи, неуставни и незаконити Судски савјет извео државни удар предлажући Весну Меденицу да, супротно Уставу и законима ове државе, по трећи пут буде изабрана за предсједницу Врховног суда. И ако је гдје требало тражити Шишмакове, Попове, Фригове, Асаде, Синђелиће, Паје Велимировиће, треба их тражити у овом неуставном Судском савјету, који је подружница Демократске партије социјалиста за извођење државних удара“, рекао је Кнежевић.

Једини државни удар, додао је он, који се десио у Црној Гори и њеној историји је државни удар који изводи Судски савјет.

„Овим предлогом Судског савјета најављено је опело црногорском правосуђу и умјесто химне и свечане заклетве коју буде полагала Весна Меденица пред Судским савјетом, боље да доведете неког глумца из Црногорско народног позоришта или глумицу па да изрецитује ону тужбалицу сестре Батрићеве, јер сте господине Вукчевићу, ви и ваше колеге, сахранили и упокојили судску функцију и црногорско правосуђе предлогом да Весна Меденица буде изабрана по трећи пут. Али, то није ништа чудно, јер је министар правде који се налази у Судском савјету, а говорите да је он анулиран од утицаја политике, најавио да ће се ваш, неуставни, незаконити крњи легитимитет продужити, јер „нужда закон мијења“. Сад не знамо да ли је овај Судски савјет у великој или малој нужди био принуђен да предложи Весну Меденицу по трећи пут“, питао је Кнежевић.

Је ли могуће, додаје он, слободни грађани и ви у ЗИКС-у, да после Филипа Вујановића којег су морали да питају да ли може три пута, сад морате да питате и Весну Меденицу да ли може три пута?

Изгледа да она може три пута, него 333 пута. Да обнаша функцију предсједнице Врховног суда са вашим образложењем да се ради о дисконтинуитету. Објашњавање да ово није она Весна Меденица из 2007. године, као Весна Меденица из 2019. године. Да ли је то вријеме за Весну Меденицу стало као за Лепу Брену у Звездама гранда. Чиме вас је то задужила, на начин да морате од голог страха да по трећи пут да јој потврдите мандат супротно Уставу и закону, и да наредите свим судијама у Црној Гори да не смију да се кандидују све док она буде имала вољу и жељу да буде предсједница Врховног суда“, наглашава Кнежевић.

Према његовим ријечима, овако уводећи доживорни мандат Весни Меденици, иде се ка добу Јосипа Броза Тита, јер је он био предсједник са неограниченим трајањем мандата.

Стварате локалне фараоне по црногорским градовима и судовима, као што је Бранко Вукчевић кога сте по осми пут изабрали за предсједника Основног суда у Котору. Па тај човјек сигурно више не зна гдје му је кућа. Он више спава и живи у Основном суду у Котору, него да зна ђе му је кућа. Он је више времена провео у суду него у сопственој кући“, саркастичан је Кнежевић.

 

Да ли вас је Весна задужила тиме што је чувала кутије Демократске партије социјајалиста на бирачком мјесту у Загоричу, питао је Кнежевић.

Или зато што је са Душком Марковићем најодговорнија за лоцирање и хапшење Радована Караџића? Или зато што је ризничар интереса Прве фамилије, или што је била водећа Амазонка у обрачуну са лидерима ДФ-а. Она је одмах након пресуде прогласила Сузану Мугошу за ниву „великомученицу“ ове партијске цркве коју планирате да формирате кроз овај Закон о слободи вјероисповијести. И најавила да ће се кандидовати по трећи пут, заобилазећи Уставе и законе као што је некада у младости заобилазила заставе скијајући по Бјеласици. Њем син је милион и по евра зарадио од трговине нафтом у 2018. години, као да је из Саудијске Арабије, а не из Мораче„, оцијенио је Кнежевић.

Он је подсјетио и на догађај испред Вишег суда у Подгорици, у којем су главни актери били Весна Меденица и Душко Марковић.

Док смо ја и Андрија чекали да уђемо у Виши суд приликом изношења завршних ријечи, лично сам видио Весну Меденицу како трчи за „мерцедесом“ Душка Марковића не би ли га стигла у подземној гаражи да се консултују око неких ствари, вјероватно око пресуде лидерима ДФ-а. Нису је могли стићу телохранитељи да је рампа испред Скупштине не удари по глави. Је ли то предсједник Врховног суда који трчи за премијером за „мерцедесом“ у подземној гаражи и договара каква пресуда да буде лидерима ДФ-а“, упитао је Кнежевић.