Кад год се претходних дана Влада оглашавала да нешто демантује и прогласи неистином, тад је највише лагала и уствари потврђивала да се плаши од истине. И ко год би ових дана саопштио истину, били то посланици ДФ- а или независни новинари, одмах би по налогу заробљеног тужилаштва били хапшени. Зато кад год Влада упали твитер свима у Црној Гори мркне. Тако су јуче безуспјешно покушали да ме убиједе како не треба да вјерујем својим очима које су испред цркве Светог Марка видјеле Вука Ракочевића, већ треба да вјерујем њиховом твитеру. Пошто је за мене Миливоје Катнић на једном од саслушања рекао да сам 9“стара руска школа” принуђен сам да овим реаговањем угасим твитер Душка Марковића и вратим га на радијаторско подешавање. Наиме, пошто су са мном прије почетка скупа биле моје партијске колеге из Пљеваља, Никшића и Тивта задужене за контра надзор, чим сам примијетио конзула Ракочевића на врху булевара, замолио сам их да га опсервирају. Ово су резултати њиховог оперативног рада:

ВРХОВНА КОМАНДА ДФ-а

– н.р. Милану Кнежевићу –

Вук Ракочевић маскиран шалом и капом био је присутан на скупу подршке СПЦ у Црној Гори у организацији “Студентског клуба” Правног факултета испред цркве Светог Марка. У страху да не буде примијећен, после извјесног времена упутио се до Бирчанинове улице или тачније ресторана Мали Париз. Иако веома добро зна да му у Београду не пријети никаква опасност, све вријеме се узнемирено освртао, јер је изгледа добио поруку да га је Милан Кнежевић прозвао на скупу. Уочавајући нелагоду зато што је препознат, конзул Ракочевић је несвјесно открио методологију службеника црногорске амбасаде у “опсервирању” скупова подршке СПЦ у Црној Гори који се организују у Београду. Уз црногорског конзула сличне скупове опсервира и извјесни Ненад Пејовић службеник у амбасади. Након тога Ракочевић и Пејовић сачињавају извјештаје и достављају их амбасадору Тарзану Милошевићу који их отправља надлежнима у централи Министарства вањских послова у Подгорици.

Извјештај сачинила контраобавјештајна служба Демократског фронта.

Нема повлачења, нема предаје!

Без обзира на овај извјештај, наравно да дозвољавам могућност да је црногорски конзул Вук Ракочевић испред цркве Светог Марка био да искаже подршку СПЦ у Црној Гори. Уосталом то су објавили и поједини црногорски медији, посебно потенцирајући његова ходочашћа у Хиландар и Високе Дечане. И збиља је логично да један Морачанин чији су преци учествовали у зидању манастира Мораче- лавре Немањића, буде на скупу подршке светородном духовном насљеђу првог српског архиепископа Светог Саве.Зато му се овим путем јавно извињавам што сам помислио да је по налогу АНБ-а дошао да шпијунира грађане присутне на скупу. Ето, сад читава црногорска јавност, посебно она режимска, која ме напада да сам радикалан и искључив, треба да ме похвали како сам спреман да признам грешку кад погријешим, јер како кажу стари Зећани: “ И Хомер некад задријема.”