Кнежевић Катнићу: Олакшајте себи, свалите све на мене

Кнежевић Катнићу: Олакшајте себи, свалите све на мене

Некако ми је жао да Вас гледам како се мучите ових дана, предлажем Вам да све свалите на мене. И кућу на Горици, и Мигову коверту, и Телеком, и А2А, и Каменаре – Лепетане, и Пиреус банку, и Централну банку, и све што бива и што може бити, казао је у обраћању главном специјалном тужиоцу Миливоју Катнићу лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

Кнежевић се Катнићу обратио у форми упитника.

Господине Катнићу, иако знам да имате толико обавеза у борби против тероризма, организованог криминала, корупције и осталих пошасти савременог друштва, да што би рекао наш народ не знате ко Вам главу носи (што је одавно примијетно), ипак сам принуђен да Вам се обратим овим Упитником.

Унапријед исказујем разумијевање ако не будете стигли да прочитате ове изливе моје зачуђености, јер што је моја пролазна зачуђеност наспрам космичких битака које Ви свакодневно водите са собом и другима. Разлог мог обраћања садржан је у посљедњем решењу судије Мугоше којим ми је у ‘интересу демократског друштва’ забрањено напуштање Подгорице. Опште је позната чињеница да ме судија Мугоша што би ми из старе Црне Горе рекли, ‘не може очима виђети’, али да јој се Ви придружите у ставу да ми треба забранити напуштање Подгорице, потпуно ми је несхватљиво, и морам Вам рећи да сам чак и љут на Вас“, нагласио је у Упитнику Кнежевић.

Он је Катнића подсјетио да је му је на посљедњем саслушању код њега у кабинету, 12. фебруара 2018. године, управо он саопштили да са личном картом може напуштати територију Црне Горе.

„И да што се Вас тиче, са личном картом могу изаћи из државе кад год пожелим.

Такође сте ми између осталог рекли да ми се не исплати да Вас позивам у Мојановиће (друга кућа од жељезничке станице) јер још можете добро да се ‘бијете’ и да немам никаве шансе у фер тучи с Вама. Сјећам се да сам Вам тад понудио да се одмах ‘побијемо’ у Вашем кабинету, али сте то одбили уз ваш препознатљив шеретски осмијех и коментар да сам ‘дибидус луд’.

Зато ми је и чудно да се придружите новим мјерама надзора судије Мугоше, јер сам ја само слиједио Ваша упутства о напуштању државе са личном картом и то на граничним прелазима који су и предвиђени за ту намјену. Вјеровао сам, сад видим наивно, да ме Ви никад не би натјерали на кршење закона, и да је за Вас сваки члан ЗКП- а важан као што су неком другом важни нпр. жиранти у лондонској Пиреус банци“, истиче Кнежевић и наглашава:

„Али авај, сад интензивно размишљам да подигнем кривичну пријаву против Вас за подстрекивање на кривично дјело, пошто сте Ви организатор и инспиратор мојих путовања у Београд у јануару ове године. И колико год чудно звучало, Ви сте ми својим савјетом да са личном картом могу напустити Црну Гору, помогли да се сретнем са предсједником Руске Федерације В.В.Путином на чему сам Вам неизмјерно захвалан“.

Ипак, додаје, без обзира на ову краткорочну захвалност, овом приликом ипак мора указати на Катнићеву очигледну пристрасност и селективан приступ према одређеним селима у Зети.

„Тако сам дошао до простог закључка да Ви уопште не волите становнике села Мојановићи, док сте према становницима села Љајковићи веома наклоњени.

Да појасним, Славољуб Стијеповић, рођени Љајковчанин, бивши градоначелник Подгорице и актуелни генерални секретар предсједника Мила Ђукановића осумњичен за прање новца, не само да може напуштати Подгорицу и Црну Гору, већ по Вашим ријечима у тужилаштво улази кроз димњак, а излази попут водене паре кроз ћикаре које се диме у бифеу.

С друге стране, у селу Мојановићи, готово да нема Кнежевића којег нисте истраживали, хапсили, саслушавали и процесуирали. Ако томе додам да сте ДК који је такође из Мојановића присиљавали да сто хиљада евра (минус провизија) предатих СМС-у (није Сергеј Милинковић Савић) представи као новац ДФ-а за потребе државног удара, онда долазимо до моје почетне премисе да Ви нимало не волите Мојановчане али да веома цијените Љајковчане.

О Расточанима да не говорим, јер би Ви прије самог себе саслушали и ухапсили него да то учините са МЂ.

А пошто добијам информације из тужилаштва да на сваки начин тражите кривично правни линк између мене и ДК, одлучио сам да Вам олакшам посао и све признам.

Наиме, шездесетих година прошлог вијека мој ђед Јако Вељов (покој му души) продао је земљиште уз магистралу Доситеју – Тину Кнежевићу (оцу ДК) како би спремио мираз за моју тетку Персу (баба посланика ДПС-а) која се удала за Бранка Анђушића из села Голубовци. На тој некадашњој земљи мог покојног ђеда данас се налази ова чувена вила ДК коју су колико видим, између осталих посјећивали МЂ, СМС, ДБ, ГСР, или боље рећи читав ДПС. Плус Бил Клинтон, тужиоци, тужиље, судије, суткиње, Памела Андерсон, Лепа Брена, школска Душка, како би сви заједно дували ДК- у…. У свјећице на торти. А колико могу да видим на инстаграму и Ваша се племенита глава да примијетити како се нагиње ка ДК на неком од пријема или журки, ко ће га знати више, јер је после фотографија које се објављују потпуно избрисана граница између журки и државних пријема“.

Како истиче, има намјеру да вилу откупи од ДК.

„Господине Катнићу, бићу Вам потпуно искрен, након што кроз неколико година добијем правно задовољење у монтираном политичком процесу који водите против мене, а самим тим и стотине хиљада евра обештећења, имам озбиљну намјеру да ту некадашњу вилу ДПС-а откупим од ДК.

Прво што ћу урадити након тога биће позив Синоду СПЦ да освешта и благослови сваку просторију, иако се плашим да је за грехове ДПС-а који су планирани у тој вили, мало и Васељенски сабор.

Након тога ћу позвати вјештака Бољевића да лоцира све камере и бубице у вили, одреди степен извјесности у којој просторији их највише има, и иако то није предмет његове пажње, на основу свог богатог искуства закључи да је ДК уствари све вријеме био МК (али не Миливоје Катнић).

А ако ће Вам бити лакше, јер ми је некако жао да Вас гледам како се мучите ових дана, предлажем Вам да све свалите на мене. Неће Вам бити први пут. И кућу на Горици, и Мигову коверту, и Телеком, и А2А, и Каменаре – Лепетане, и Пиреус банку, и Централну банку, и све што бива и што може бити. А ако не будем могао све то да изнесем, имате моју мајку и брата.

Само Вас једно молим, не дирајте Петра Пантова. Нека остане бар један Кнежевић који Вас неће упознати“, поручио је Катнићу предсједник ДНП Милан Кнежевић.