Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић рекао је у Скупштини Црне Горе да би на конгрес Демократске партије социјалиста као гост могао да дође, односно да буде доведен, „само у лудачкој кошуљи или тешко дрогиран”.

Само тако би ме могли довести. Ако бих такав дошао и узео микрофон у ноге, пошто би ми руке биле везане, пожелио бих вам све најгоре у политичком смислу. Пожелио бих да вам то буде последњи конгрес, да дође до распада ДПС-а, јер би то било оздрављење за Црну Гору“, казао је Кнежевић током расправе о предлогу за измјене пословника Скупштине.

Лидер Либералне партије Андрија Поповић предложио да се пословником дефинише обавеза да се државна химна интонира на почетку конститутивне сједнице новог сазива парламента.

Казао је да вјерује да ће овај предлог о којем ће се гласати накнадно добити подршку свих посланика. У томе га је разувјерио Кнежевић, најављујући да ДФ неће подржати предлог и подсјећајући да је дио стихова химне написао ратни злочинац Секуле Дрљевић.

Нећемо подржати предлог, који представља утјеривање идеолошке матрице за коју не постоји национални консензус. То, би исто било као кад би Њемачка за државну химну усвојила неку пјесму коју су написали Хитлер или Гебелс. То је матрица коју не прихватам и којој ћу се супротстављати док сам жив. Ово не рјешава проблем“, нагласио је посланик ДФ-а.

Подсјетио је да кад је доношен Закон о државним симболима није постојао консензус, а да је опозиција била ван парламента.

Ранко Кривокапић је тада извршио притисак на ДПС и добили смо симболе који дијеле Црну Гору“, нагласио је он.

Поповић је прокоментарисао да је за њега и за ЛП Секуле Дрљевић херој Црне Горе, а да су последња три стиха државне химне њен најљепши дио.

Извор: Портал ИН4С