Демократском фронту неприхватљив је позив предсједника парламента Ранка Кривокапића на парламентарни дијалог, казао је члан Предсједништва Фронта и лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић.

Кривокапић је позвао челнике ДФ-а на разговоре 1. фебруара јер сматра, како је казао, да је отворен нови простор који подразумијева све могуће договоре у вези Владе за спровођење фер и слободних избора.

На питање да ли ће представници Фронта доћи на састанак лидера, Кнежевић одговара им је да позив Кривокапића неприхватљив.

Што се тиче позива Ранка Кривокапића не пада нам на памет да присуствујемо и водимо дијалог везано за реконструкцију Владе, јер ми смо ту понуду имали и од потпредсједника Владе Душка Марковића прије него што су почели протести, да уђемо у Владу Мила Ђукановића. Јасно је да само прелазна Влада сачињена од свих политичких субјеката може да доведе до организовања првих фер и демократских избора у Црној Гори. Тако да је тај позив Кривокапића у потпуности неприхватљив и необавезујући за нас“, рекао је Кнежевић.

Упитан да прокоментарише понуду премијера и Позитивне Црне Горе, која ће бити разматрана на састанку лидера странака, он је рекао: „То је у потпуности неприхватљиво за ДФ и такозвана најава реконструкције извршне власти је у ствари крпљење Владе“.

ДФ је позвао Кривокапића да им се придружи у ванинституционалном дјеловању.

Уколико он изађе из Скупштине и прикључи се протестима са опозицијом, онда нико неће бити у могућности да закаже Скупштину, самим тим би Кривокапић спријечио легализовање и институционализовање онога што се десило у парламенту“, објаснио је Кнежевић.

Он наводи да ће ДФ позвати све политичке субјекте који су гласали против Владе Мила Ђукановића да изађу из Скупштине и прикључе се протестима.

На питање да ли очекује да им се прикључе они који су гласали против Владе, Кнежевић је казао да не жели да прејудицира њихову одлуку.

Имајући у виду оно што се догодило у Скупштини, моје мишљење је да је излазак из парламента и метод политичке борбе кроз форму протеста једино што је остало опозицији и свим здраворазумним опозиционим снагама у Црној Гори“, рекао је Кнежевић.

Извор: ИН4С